jano1976 napisał(a):Czy możesz napisać coś więcej. Na czym miałaby polegać praca takich redaktorów i jakiego rodzaju artykuły będą tam zamieszczane.
Pomysł ze zmianą formuły forum i jej przekształcenie w profesjonalny w miarę serwis powstał w mojej głowie ponad rok temu. Wiązał sie z tym, że wielu sędziów (w tym równiez ja) często chętnie zabrałaby głos na tematy związane, czy to z bzdurami ustawodawców, czy analizami stanu prawnego, czy też reakcją na bieżące wydarzenia.
Niestety z reguły jest tak, a właściwie w 90%, że to co nas interesuje, nie znajduje zainteresowania wśród mediów i naprawdę bardzo wiele ciekawych artykułów ląduje w szufladzie.
Tym samym uznałem, że skoro wydawnictwa nie sa zainteresowane naszym głosem, musi byc miejsce gdzie zamieścimy Wasze wypowiedzi.
Samo forum jest miejscem do dyskusji, ale w nim rzadko zamieszczamy posty w których w kilkunastu tysiącach znaków wypowiadamy się.
Dlatego redaktorzy, to będą osoby, chcące pisać i zamieszczać swoje publikacje.
tematyka będzie bardzo szeroko - właściwie wszystko. Począwszy od np. własnej opinii o art. 182 kks, przez polemikę z SN, az do krytyki rozwiązań nam proponowanych.
Oczywiscie jest tylko jeden warunek - będą to artykuły stricte merytoryczne.
Ponadto będzie grupa, która będzie działała na zasadzie quasi PAP-u z nowinkami.
Wszystko będzie powiązane z forum i na stronie będą np. fragmenty najnowszych postów., ale sama strona główna będzie prawdziwym dziennikiem w formie stron redakcji typu rp, gazetaprawna, monitorprawniczy czy lex
Dlatego proszę o zgłaszanie się w pierwszym rzędzie osób, które chcą opublikować swój tekst, nawet jeżeli jest on gdzieś zapomniany w szufladzie - To ma być Wasz głos w sieci
Nasza gazeta online