No to w ramach nierównego traktowania na forum zablokowano mi temat piszą o nas, więc odpowiedź dla Olgi tu:
Olga napisał(a):jakie więc wnioski z tego wywodu Wloczykiju?
Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka
jak zwykle - nie narzucam wniosków, zwł. póki trwa dyskusja
czytam sobie argumenty, gdy będzie moment na konieczność zajęcia stanowiska, wtedy zajmuję (ale jak zawsze z szacunkiem dla adwersarza, a nie odsądzając, go od czci i wiary, że ma inny pogląd)
na tę chwilę mogę stwierdzić, że przekonywałabym, by jednak sala rozpraw pozostała miejscem neutralnym i to bym wskazywała jako standard namawiając do przestrzegania go i już pozostanie do siły argumentacji tego stanowiska, kto będzie przestrzegał tego standardu; ja w pracy staram się stosować do standardów, co do których widzę, że faktycznie są sensowne i podzielane przez środowisko
i jak wspomniałam ta procedura, która idzie wymusza ten standard
pozostaje do rozwiązania sprawa organizacji sądu, by prokurator stosownie do swego urzędu miał zapewnione warunki jego sprawowania
teraz trwają też prace nad bezpieczeństwem świadków, ale nie wiem, jak w tej mizerii środków sądowych, zrealizować te wszystkie piękne postulaty , oczekiwania co do nowoczesnego wymiaru spr.