Zachodniopomorskie, no nie wiem, czy to najładniesza częśc naszego Pomorza

Włóczykij napisał(a):Kowboju ! ale niepodległości Słupska przed inwazją szczecińsko-koszalińską będziemy bronić![]()
![]()
Może w weekend Wam jedną duszę zdobyłamMuszę to jeszcze sprawdzić
Włóczykij napisał(a):A witamy Wrocław !
Zachodniopomorskie, no nie wiem, czy to najładniesza częśc naszego Pomorza
Włóczykij napisał(a):I tak przecież wiadomo, że ja o Słupsku, to tylko dla zasady ... ,bo co innego mi w duszy graAle zaproszona oczywiście się czuję
![]()
![]()
[ Dodano: Pon Sty 17, 2011 10:01 pm ]
Gotko faktycznie fajny ten Festiwal ? Bo rozważałam odwiedziny ? Dla porównania widziałam coś takiego w Bytowie i ciut pod Grunwaldem, no i Golub Dobrzyń, gdzie nawet były konne konkurencje, ale tam było z polskim rycerstwem.
kowboj napisał(a):Kowbojowa jest Dolnoślązaczką, studiowała we Wrocku i uwielbia to miasto... słusznie zresztą. Jakbym złe słowo na Wrocław powiedział, to bym przez miesiąc obiadu nie dostał... ale co można o Wrocku złego powiedzieć? Taki piękny...
POZIOMKA napisał(a):Aleś się Kowboj rozpisał... wnioskuję z tego, że nie masz pod ręką żadnego uzasa do napisania.
To jak to było z tym mrowiskiem? Przypomnij w ątku o dowcipach.
A jeśli chodzi o pączki to muszą być z lukrem i konfiturą koniecznie.
kowboj napisał(a): Przyjedź, świetna impreza, na ogół jest w pierwszy weekend sierpnia. Do tego stopnia wpłynęła na Wolin, mocno zbiedniały po 1945 r. (zrujnowały go walki fatalnie), że powstał stały skansen pomorski na wyspie. Wikingowie, rycerze różnej maści, nawet Waregowie z Rusi się trafiali.
A jakie tłumy człowieków...
kowboj napisał(a):Jakiej niepodległości? Przed jaką inwazją? Sami na siebie mamy inwazjać? Pomorze na Pomorze?
buszmen napisał(a):Dużo napisałeś o szczecińskim. Ja mimo wszystko dzielę Pomorze na zachodnie, środkowe i gdańskie.
A tak przy okazji bo masz dużą wiedzę na temat regionu. Mnie sie zawsze wydawało, że mieszkańcy szczecińskiego to sama ludność napływowa. Nie pozostał tak nikt z autotchonów. Inaczej sytuacja wyglądała na Pomorzu Gdańskim (kaszubskim).
Czy sie mylę
POZIOMKA napisał(a):Aleś się Kowboj rozpisał... wnioskuję z tego, że nie masz pod ręką żadnego uzasa do napisania.
To jak to było z tym mrowiskiem? Przypomnij w ątku o dowcipach.
A jeśli chodzi o pączki to muszą być z lukrem i konfiturą koniecznie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość