Na razie ewidentnie balon próbny na potrzeby wewnętrznych rozgrywek.regis napisał(a):na razie to fakty medialne![]()
ale o reformie słychać od lat
dwa główne kierunki to "spłaszczenie' i "jednolity status sędziego"
chyba kierunek słuszny ale jak zwykle diabeł tkwi(tkwić będzie ) w szczegółach
pożyjemy ..zobaczymy
rosan napisał(a):ściema,zamknij wątek, Geralcie
16 mln to wszystko, razem z księgarni, rejestrami itp.rosan napisał(a):realy-ok.4 mln to wykroczenia,co do reszty?pewnie z wpisami i rejstrami:różny wpis z ostrzeżeniem i różne są wykroczenia-trzeba to spłaszczyć albo oskórować
To raczej medialny blef. Koza, którą się wyprowadzi z pokoju...regis napisał(a):nie wiem skąd media wzięły info o aż takich zmianach w SN ?... wychodząc z założenia że nie zmieni się kognicja SN to trudno mi sobie wyobrazić sprawne procedowanie SN w składzie o 2/3 mniejszym
rosan napisał(a):realy-ok.4 mln to wykroczenia,co do reszty?pewnie z wpisami i rejstrami:różny wpis z ostrzeżeniem i różne są wykroczenia-trzeba to spłaszczyć albo oskórować
domianiuk napisał(a):Może Policja dostała prikaz intensyfikacji działań. U nas widzę znaczny wzrost wpływu w rep.W. Tak od około roku.
Włóczykij napisał(a):rosan napisał(a):realy-ok.4 mln to wykroczenia,co do reszty?pewnie z wpisami i rejstrami:różny wpis z ostrzeżeniem i różne są wykroczenia-trzeba to spłaszczyć albo oskórować
z czego te wykroczenia, skoro radary zdjęć nie robią ?
mam doświadczenie z cywilno-karnego i grodzkiego sprzed lat jakieś tam choć nie orzekałam w tych sprawach, więc o czym mowa ?
efa napisał(a):Włóczykij napisał(a):rosan napisał(a):realy-ok.4 mln to wykroczenia,co do reszty?pewnie z wpisami i rejstrami:różny wpis z ostrzeżeniem i różne są wykroczenia-trzeba to spłaszczyć albo oskórować
z czego te wykroczenia, skoro radary zdjęć nie robią ?
mam doświadczenie z cywilno-karnego i grodzkiego sprzed lat jakieś tam choć nie orzekałam w tych sprawach, więc o czym mowa ?
Litości!
cywilno - karny to lata ca 1999 - 2000/2001?
grodzki, to lata ca 2000/2001 - 2009?2010?może 2011?
serio chcemy robi porównania?
Jest nakaz z Komendy Głównej łapania wszystkich przekroczeń. Nawet o 1 km.marciano napisał(a):domianiuk napisał(a):Może Policja dostała prikaz intensyfikacji działań. U nas widzę znaczny wzrost wpływu w rep.W. Tak od około roku.
U mnie pojawiły się wnioski o ukaranie za przekroczenia prędkości np. o 7 km/h. Nie wiem z czego to wynika, ale nigdy policjanci tak nie robili.
Geralt napisał(a):Jest nakaz z Komendy Głównej łapania wszystkich przekroczeń. Nawet o 1 km.marciano napisał(a):domianiuk napisał(a):Może Policja dostała prikaz intensyfikacji działań. U nas widzę znaczny wzrost wpływu w rep.W. Tak od około roku.
U mnie pojawiły się wnioski o ukaranie za przekroczenia prędkości np. o 7 km/h. Nie wiem z czego to wynika, ale nigdy policjanci tak nie robili.
Wysłane z mojego LM-X410.FN przy użyciu Tapatalka
Pewnie dlatego ludzie odmawiają przyjęcia mandatów i sprawy trafiają do W.suzana22 napisał(a):Geralt napisał(a):Jest nakaz z Komendy Głównej łapania wszystkich przekroczeń. Nawet o 1 km.marciano napisał(a):domianiuk napisał(a):Może Policja dostała prikaz intensyfikacji działań. U nas widzę znaczny wzrost wpływu w rep.W. Tak od około roku.
Wiec należy wymagać konsekwentnie od oskarżyciela udowodnienia, że wskazanie urządzenia pomiarowego jest prawidłowe i precyzyjne; w przeciwnym razie golA jeszcze niedawno dość głośno było o w praktyce występującym sporym marginesie błędu... No chyba że technika tak poszła do przodu...
Otóż to. Przecieki kontrolowane to dość słabe źródło.domianiuk napisał(a):W temacie to czekamy na jakieś projekty z MS, bo o czym tu na razie dyskutować.
Geralt napisał(a):Otóż to. Przecieki kontrolowane to dość słabe źródło.domianiuk napisał(a):W temacie to czekamy na jakieś projekty z MS, bo o czym tu na razie dyskutować.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość