Ja tam Kolegi Kluza nie znam, a szczególnie nie znam jego kompetencji, ale z pewnością nie przeszkodziło mu, kto był kontrkandydatem, mam na myśli tego prawdziwego.Tomasz Zawiślak napisał(a):W dniu 2 sierpnia 2011 r. został powołany na stanowisko SSO w Przemyślu.
Tomasz Zawiślak napisał(a):Wiceminister Piotr Kluz został powołany na stanowisko w dniu 20 lipca 2009 r. Wcześniej przez osiem lat był przewodniczącym Wydziału Grodzkiego Sądu Rejonowego w Rzeszowie.
W dniu 2 sierpnia 2011 r. został powołany na stanowisko SSO w Przemyślu. Jak widac nie orzekanie nie musi stanowić przeszkody. "Trzeba się uczyć, uczyć i jeszcze raz uczyć" jak powiedzial Pan Wiceminister zaraz po nominacji ministerialnej![]()
http://rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,3496 ... stwie.html
amelius napisał(a):Tomasz Zawiślak napisał(a):Wiceminister Piotr Kluz został powołany na stanowisko w dniu 20 lipca 2009 r. Wcześniej przez osiem lat był przewodniczącym Wydziału Grodzkiego Sądu Rejonowego w Rzeszowie.
W dniu 2 sierpnia 2011 r. został powołany na stanowisko SSO w Przemyślu. Jak widac nie orzekanie nie musi stanowić przeszkody. "Trzeba się uczyć, uczyć i jeszcze raz uczyć" jak powiedzial Pan Wiceminister zaraz po nominacji ministerialnej![]()
Jak widać my - sądowe psy łańcuchowe - nie mamy żadnych szans w starciu z tym babilońskim systemem.
Qrcze. Znacie człowieka ? Nie. Wiecie, co jest wart ? Nie. To czemu po nim jedziecie ?suzana22 napisał(a):amelius napisał(a):Tomasz Zawiślak napisał(a):Wiceminister Piotr Kluz został powołany na stanowisko w dniu 20 lipca 2009 r. Wcześniej przez osiem lat był przewodniczącym Wydziału Grodzkiego Sądu Rejonowego w Rzeszowie.
Jak widać my - sądowe psy łańcuchowe - nie mamy żadnych szans w starciu z tym babilońskim systemem.
Jednak trzeba mówić otwartym tekstem i głośno, że te układy są
Owszem, nie znamy. Zna go lejdi i twierdzi, że bardzo fajny gość. Ja jednak oceniam go negatywnie dlatego, że z pozycji wiceministra startował do SO w sytuacji, gdy od dłuższego czasu nie orzekał. I w sytuacji, gdy to nie ocena wizytatorów czy opinia zgromadzenia decyduje o powołaniu, lecz KRS. Wiem po sobie, że jak się nie orzeka to się traci jakość. W ostatnim czasie trzech wiceministrów okazało się lepszymi kandydatami do awansu niż inni sędziowie. Ja w to nie wierzę.Qrcze. Znacie człowieka ? Nie. Wiecie, co jest wart ? Nie. To czemu po nim jedziecie ?
kropek napisał(a):Qrcze. Znacie człowieka ? Nie. Wiecie, co jest wart ? Nie. To czemu po nim jedziecie ?
A ustawodawca jest racjonalnykropek napisał(a):Darkside napisał(a): kto jest lepszy ? sędzia z linii czy urzędnik zza biurka ?
Pewnie z domniemania ten, na ktorego gosowalo Zgromadzenie i ktorego przedstawil KRS
Darkside napisał(a):i Ty w to wierzyszkropek napisał(a):Darkside napisał(a): kto jest lepszy ? sędzia z linii czy urzędnik zza biurka ?
Pewnie z domniemania ten, na ktorego gosowalo Zgromadzenie i ktorego przedstawil KRS
kropek napisał(a): Qrcze. Znacie człowieka ? Nie. Wiecie, co jest wart ? Nie. To czemu po nim jedziecie ?
Ja całkiem niedawno byłem na zgromadzeniu głosującym i nie podzielam niestety Twojej wiary. A tak z innej beczki wśród 4 kandydatów do SO był jeden aktualny prezes SR, jeden były, szef esądu i jeden liniowy, tyle że na długiej delegacji. Nikt ze zwykłych rejonowych nie zgłosił się na 2 wolne etaty.kropek napisał(a):Wierze, nawet jezeli Cie to smieszy... I chyba taki umre.
każdy wierzy w to co chce, Ty w to, niektórzy w zielone ludki, inni w Boga lub sztuczne mgły ... co mi do tegokropek napisał(a):Darkside napisał(a):i Ty w to wierzyszkropek napisał(a):Darkside napisał(a): kto jest lepszy ? sędzia z linii czy urzędnik zza biurka ?
Wierze, nawet jezeli Cie to smieszy... I chyba taki umre.
kropek napisał(a):Darkside napisał(a):i Ty w to wierzyszkropek napisał(a):Darkside napisał(a): kto jest lepszy ? sędzia z linii czy urzędnik zza biurka ?
Wierze, nawet jezeli Cie to smieszy... I chyba taki umre.
Być może nie zakłada, tylko akurat tak w tej sytuacji było. Jeżeli chodzi o zakładanie to zakładam, że kropek Kolegę Kluza zna, podobnie jak historię jego awansuKompletnie nie rozumiem, dlaczego zakładasz, że decyzje Zgromadzenia i KRS-u są tożsame, bo tak zrozumiałam Twoją wypowiedź ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości