Morg napisał(a):... A co Wy, Babciu, w sumie o nowym MS myślicie?...
Morg napisał(a):... W końcu swojego czasu MSWiA był.
EW napisał(a):proszę wybaczyć, ale Gowin nie popadł z sędziami w konflikt, on w nim był po Kwiatkowskim (oraz poprzednikach) i tego nie zmienił i tyle...
i nie wiem gdzie ta sztuka dyplomacji jak mówi się społeczeństu przeświadczonemu, że istnieje "układ" prawników, urzędników, prokuratorów i sędziów, że "środowiska prawnicze" patrzą z nadzieją. Ja jestem ze środowiska prawniczego i nie patrzę z nadzieją i uważam, że tak jak nie powinien być konflikt, bo to skrajność, tak nie powinien być spolegliwy wobec sędziów czy innych środowisk prawniczych (bo to też skrajność) - ma być równowaga, bo to jest demokracja
fidelio napisał(a):Właśnie jakiś poseł RP chyba przypomniał, jak to poseł Biernacki głosował swego czasu za całkowitym zakazem aborcji. Oczywiście, można i tak, ale mnie minister z takimi poglądami nie pasuje.
EW napisał(a): nie patrzę z nadzieją i uważam, że tak jak nie powinien być konflikt, bo to skrajność, tak nie powinien być spolegliwy wobec sędziów
EW napisał(a):proszę wybaczyć, ale Gowin nie popadł z sędziami w konflikt, on w nim był po Kwiatkowskim (oraz poprzednikach) i tego nie zmienił i tyle...
i nie wiem gdzie ta sztuka dyplomacji jak mówi się społeczeństu przeświadczonemu, że istnieje "układ" prawników, urzędników, prokuratorów i sędziów, że "środowiska prawnicze" patrzą z nadzieją. Ja jestem ze środowiska prawniczego i nie patrzę z nadzieją i uważam, że tak jak nie powinien być konflikt, bo to skrajność, tak nie powinien być spolegliwy wobec sędziów czy innych środowisk prawniczych (bo to też skrajność) - ma być równowaga, bo to jest demokracja
abak napisał(a):ZIOOOBRO wróćjeszcze za nim zatęsknicie heheh ,
i to będzie chichot historii
abak napisał(a):ZIOOOBRO wróćjeszcze za nim zatęsknicie heheh ,
i to będzie chichot historii
abak napisał(a):Volvi, każdy następny nie jest wcale lepszy używa tylko innego języka, czytałeś o Modrzejewskim? po 10 latach doczekał się sprawiedliwości..... i co? poniósł ktoś za to odpowiedzialność?? a przecież jego historia była jedną z pierwszych jeśli w ogóle nie pierwszą historią aresztowania w świetle kamer przez antyterrorystów..... następcy tylko tą metodę udoskonalili, stąd nadal twierdzę, że nic się nie zmieni poza retoryką, działania będą takie same tylko lepiej maskowane....
amelius napisał(a):Biernacki: Lubię stawiać sobie cele. Deregulacja jest priorytetem
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... BoxWiadTxt ... BoxWiadTxt
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość