Dreed napisał(a):No właśnie... dokładnie na to zwróciłem uwagę.
Przyznam, że nie wiedziałem, że EW pisała o tym...może zgubilo się w gąszczu bzdur związanych z pewnym stowarzyszeniem.
Mnie zastanawiają dwie rzeczy. Pierwsza to TK...jestem pewien, że teraz szybko będziemy mieć posiedzenie w sprawie skargi KRS i wynik już znam...
Druga, to właśnie pytanie "kto"? Czyżby szykowala się jakaś zmiana w usp? Może te ciche teksty o inicjatywie Prezydenta?
Bardzo mnie niepokoi każde grzebanie w już uchwalonych ustawach.
Doświadczenie życiowe wskazuje, że pełna szacunku dla obywatela i III władzy ekipa, w białych rękawiczkach, przebije ZZ o dwie głowy..
Taptap tapatalk z mojego cuda Galaxy N7100
EW napisał(a):Ja jeszcze chciałam nieśmiało przypomnieć ten wątek:
http://sedziowie.kei.pl/forum/viewtopic ... 6e#p333283 ... 6e#p333283 ... 6e#p333283 ... 6e#p333283
A w nim stwierdzenie Hajduka o ocenie wyroków... W kontekście tego co pisze Joasia
amelius napisał(a):... jak się zacznie to wówczas każdy będzie się ustawiał, żeby jak najlepiej wypaść a tak w ogóle to dominuje myślenie, że jakoś to przecież będzie a niektórzy to się nawet cieszą z tych ocen okresowych, bo liczą na to, że wypadną lepiej niż inni i to im ułatwi drogę do awansu lub choć by tylko przybliży ich do prezesa. U niektórych sędziów pojawia się myślenie, że choć oceny okresowe są złe i może zagrażają niezawisłości, to i tak nie mają na to żadnego wpływu.
amelius napisał(a):EW napisał(a):Ja jeszcze chciałam nieśmiało przypomnieć ten wątek:
http://sedziowie.kei.pl/forum/viewtopic ... 6e#p333283 ... 6e#p333283 ... 6e#p333283 ... 6e#p333283 ... 6e#p333283
A w nim stwierdzenie Hajduka o ocenie wyroków... W kontekście tego co pisze Joasia
Rozmawiałem wczoraj z koleżanką sędzią z jednego z dużych wrocławskich sądów i pytałem, czy jakkolwiek sędziowie z jej sądu, z których część to członkowie IS interesują się ocenami okresowymi i zmianami, które zostały w tym zakresie wprowadzone do usp cytując jej między innymi powyższe słowa Hajduka (na tyle na ile je pamiętałem). Usłyszałem odpowiedź, że nikt o żadnych zmianach nie słyszał, nikt się tym nie interesuje jak również nikt nie myśli o ocenach okresowych, bo na razie się ich nie przeprowadza a jak się zacznie to wówczas każdy będzie się ustawiał, żeby jak najlepiej wypaść a tak w ogóle to dominuje myślenie, że jakoś to przecież będzie a niektórzy to się nawet cieszą z tych ocen okresowych, bo liczą na to, że wypadną lepiej niż inni i to im ułatwi drogę do awansu lub choć by tylko przybliży ich do prezesa. U niektórych sędziów pojawia się myślenie, że choć oceny okresowe są złe i może zagrażają niezawisłości, to i tak nie mają na to żadnego wpływu.
Mira napisał(a):nie było żadnego zawiadomienia, ani biura IS ani zarządu IS.
ropuch napisał(a):Mira napisał(a):nie było żadnego zawiadomienia, ani biura IS ani zarządu IS.
Spoko Mira, przeciez nie będziemy sie tutaj atakowac personalnie
Mira napisał(a):nie było żadnego zawiadomienia, ani biura IS ani zarządu IS.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość