suzana22 napisał(a):Napiszę , chociaż jak znam życie, to i tak to się tam nie znajdzie (naprawdę nie wiem jednak dlaczego się nie znajdzie): w regulaminie powinno być jasno zapisane, że termin 7/14 -dniowy do sporządzenia uzasadnienia orzeczenia DLA SĘDZIEGO liczy się od dnia przedłożenia wniosku temu sędziemu.
Geralt napisał(a):suzana22 napisał(a):Napiszę , chociaż jak znam życie, to i tak to się tam nie znajdzie (naprawdę nie wiem jednak dlaczego się nie znajdzie): w regulaminie powinno być jasno zapisane, że termin 7/14 -dniowy do sporządzenia uzasadnienia orzeczenia DLA SĘDZIEGO liczy się od dnia przedłożenia wniosku temu sędziemu.
W przypadku, gdy wniosek wpłynie w czasie usprawiedliwionej nieobecności sędziego.
A tego nie ma przypadkiem w instrukcji? Ja nie podpisuje innej prawomocności, niż na orzeczeniu, na odpisach - sekretariat.Orlando napisał(a):oraz adnotacji o prawomocności nanoszonych na odpisach wydawanych stronom.
romanoza napisał(a):A tego nie ma przypadkiem w instrukcji? Ja nie podpisuje innej prawomocności, niż na orzeczeniu, na odpisach - sekretariat.Orlando napisał(a):oraz adnotacji o prawomocności nanoszonych na odpisach wydawanych stronom.
kam napisał(a):Taka ładna dyskusja i jej uczestnicy. A prawomocność nadal podpisujemy
mam, par. 424 , czy mam rozumieć że na już muszę robić zakresy czynności dla wszystkich sędziów ?regis napisał(a):Nie macie większych zmartwień??
Darkside napisał(a):mam, par. 424 , czy mam rozumieć że na już muszę robić zakresy czynności dla wszystkich sędziów ?regis napisał(a):Nie macie większych zmartwień??
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Jest skierowany do SO i SA które mają dostosować zakresy do nowego brzmienia regulaminu. Jest nowy wzór zakresu delikatnie różniący się od poprzedniego. Zastanawiam się jak ten przepis interpretować.suzana22 napisał(a):Darkside napisał(a):mam, par. 424 , czy mam rozumieć że na już muszę robić zakresy czynności dla wszystkich sędziów ?regis napisał(a):Nie macie większych zmartwień??
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Par. 424 regulaminu? A co on ma do podziału czynności?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość