romanoza napisał(a):No to mnie zagotowaliście, 8,04% u mnie![]()
![]()
Sprawdziłem u mnie 7.59%
RogerMortimer napisał(a):no fakt. nadal wolę pana mecenasa od pana aplikanta pożal się boże. natomiast związanie sędziów z zawodem przez kredyt to jest pomysł iście genialny. tylko z taką pensją jak tu spłacić ten cudowny, dany nam w żłoby, kredyt.
doctor napisał(a):Sprawa jest jasna: te "tanie" kredyty będą zamiast planowanych podwyżek (chodzi o te słynne 1000 zł). Tak to sobie wymyślił geniusz prawniczy kierujący Ministerstwem Sprawiedliwości. Ja proponuję iść dalej, panie ministrze - niech sędziowie w ogóle nie dostają wynagrodzenia a tylko "tani" kredyt, który potem będą splacać. To ich dopiero zwiąże z zawodem !
Najbardziej rozśmieszyła mnie wypowiedź ministerialnego rzecznika Żurawskiego - cytuję in extenso - "To rozporządzenie ma zachęcić młodych, zdolnych prawników do wybierania zawodu sędziego i prokuratora, co podniesie jakość świadczenia tych zawodów". Ręce opadają, ten facet po prostu z nas kpi w żywe oczy. Tacy ludzie kierują ministerstwem sprawiedliwości...
Robek321 napisał(a):NIe wiwem jak możecie kręcić nosem na tą propozycję i jakiekolwiek argumenty na jej uzasadnienie. Zmiany są potrzebne i oczekiwane przez wielu zwłaszcza młodych.
RogerMortimer napisał(a):nie jestem przeciw kredytowi, bo ta zmiana była podobno planowana od dawna i jest tylko konsekwencją jakiegoś planu. jestem przeciw pewnym komentarzom i nastawianiu społeczeństwa, które i tak nas nie lubi:( , przeciwko nam. i to robią od wczoraj i dziennikarze (chyba mimochodem i niechcący jak to oni) i politycy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości