jak2006 napisał(a):Nic prezesowi do tego, to czynność orzecznicza.
Włóczykij napisał(a):jak2006 napisał(a):Dla jasności. Nie będę płacił z publicznych pieniędzy za łamanie prawa.
W procesie cywilnym sąd jest uprawniony do żądania od stron zaliczki na pokrycie kosztów czynności.
Nie sądzę by strony były skłonne płacić za wycieczki do Kancelarii Sejmu - autor Maciej Nawacki członek KRS.
Znowu mnie ominęła jakąś nowelizacjanie wiedziałem, że Prezes decyduje o dowodach.
ale przecież to niewątpliwie osoba bardzo inteligentna ?
po co to robi ?
no nie ma bata, że nie ogarnia
a jeżeli chce potem mówić, że to była prywatna wyprawa, a nie na podstawie delegacji, to jakie to jest jeśli idzie o poziom prowadzenia narracji sporu ?
iga napisał(a): to nie jest żadna czynność procesowa
l
jaaga napisał(a):Włóczykij napisał(a):jak2006 napisał(a):Dla jasności. Nie będę płacił z publicznych pieniędzy za łamanie prawa.
W procesie cywilnym sąd jest uprawniony do żądania od stron zaliczki na pokrycie kosztów czynności.
Nie sądzę by strony były skłonne płacić za wycieczki do Kancelarii Sejmu - autor Maciej Nawacki członek KRS.
Znowu mnie ominęła jakąś nowelizacjanie wiedziałem, że Prezes decyduje o dowodach.
ale przecież to niewątpliwie osoba bardzo inteligentna ?
po co to robi ?
no nie ma bata, że nie ogarnia
a jeżeli chce potem mówić, że to była prywatna wyprawa, a nie na podstawie delegacji, to jakie to jest jeśli idzie o poziom prowadzenia narracji sporu ?
I jeszcze się szczyci na Twitterze. To na pewno objaw inteligencji![]()
Ale z polityki czystym się nie wychodzi, więc mnie to nie dziwi.
iga napisał(a):jak2006 napisał(a):Nic prezesowi do tego, to czynność orzecznicza.
sędzia nie rozstrzyga sprawy tylko bawi się sprawą. I ma niezły ubaw sądząc po minach. To jest parodia wymiaru i wkroczenie prezesa zdecydowanie uzasadnione.
Darkside napisał(a):Sędzia Juszczyszyn jest SSR w Olsztynie i PSR w Olsztynie powinien mu wystawić del. Nie ma przeszkód aby to zrobił PSO w Olsztynie bowiem czynność procesowa jest zwiazana z rozpoznaniem sprawy tego Sądu.
Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka
podejrzewam że Sędzia Juszczyszyn do niego zwrócił się z wnioskiem o del, zatem dlatego.Hammurabi napisał(a):Darkside napisał(a):Sędzia Juszczyszyn jest SSR w Olsztynie i PSR w Olsztynie powinien mu wystawić del. Nie ma przeszkód aby to zrobił PSO w Olsztynie bowiem czynność procesowa jest zwiazana z rozpoznaniem sprawy tego Sądu.
No właśnie miałem napisać, dlaczego PSR w Olsztynie się wcina między wódkę a zakąskę, skoro to czynność SO w Olsztynie?
Darkside napisał(a):podejrzewam że Sędzia Juszczyszyn do niego zwrócił się z wnioskiem o del, zatem dlatego.Hammurabi napisał(a):Darkside napisał(a):Sędzia Juszczyszyn jest SSR w Olsztynie i PSR w Olsztynie powinien mu wystawić del. Nie ma przeszkód aby to zrobił PSO w Olsztynie bowiem czynność procesowa jest zwiazana z rozpoznaniem sprawy tego Sądu.
No właśnie miałem napisać, dlaczego PSR w Olsztynie się wcina między wódkę a zakąskę, skoro to czynność SO w Olsztynie?
Darkside napisał(a):Sędzia Juszczyszyn jest SSR w Olsztynie i PSR w Olsztynie powinien mu wystawić del. Nie ma przeszkód aby to zrobił PSO w Olsztynie bowiem czynność procesowa jest zwiazana z rozpoznaniem sprawy tego Sądu.
Musiałem odmówić, nie miałem wyjścia. Zgoda oznaczałaby przyczynienie się do popełnienia deliktu dyscyplinarnego i złamania konstytucji - mówi Onetowi sędzia Nawacki.
arczi napisał(a):Darkside napisał(a):Sędzia Juszczyszyn jest SSR w Olsztynie i PSR w Olsztynie powinien mu wystawić del. Nie ma przeszkód aby to zrobił PSO w Olsztynie bowiem czynność procesowa jest zwiazana z rozpoznaniem sprawy tego Sądu.
czy na pewno jest związana z rozstrzyganiem sprawy. A jak sędzia zażąda sobie oględzin Marsa to tez sprawuje wymiar sprawiedliwości?
istora sporu sprowadza się do pytania czy sędzia jest uprawniony do kontroli powołania innego sędziego, jezeli nie, to wszelkie czynnosci z tym związane nie są wymierzaniem sprawiedliwości i sędzia działa poza zakresem swojej władzy.
arczi napisał(a):Darkside napisał(a):Sędzia Juszczyszyn jest SSR w Olsztynie i PSR w Olsztynie powinien mu wystawić del. Nie ma przeszkód aby to zrobił PSO w Olsztynie bowiem czynność procesowa jest zwiazana z rozpoznaniem sprawy tego Sądu.
czy na pewno jest związana z rozstrzyganiem sprawy. A jak sędzia zażąda sobie oględzin Marsa to tez sprawuje wymiar sprawiedliwości?
istora sporu sprowadza się do pytania czy sędzia jest uprawniony do kontroli powołania innego sędziego, jezeli nie, to wszelkie czynnosci z tym związane nie są wymierzaniem sprawiedliwości i sędzia działa poza zakresem swojej władzy.
Włóczykij napisał(a):arczi napisał(a):Darkside napisał(a):Sędzia Juszczyszyn jest SSR w Olsztynie i PSR w Olsztynie powinien mu wystawić del. Nie ma przeszkód aby to zrobił PSO w Olsztynie bowiem czynność procesowa jest zwiazana z rozpoznaniem sprawy tego Sądu.
ta i narciarze na stoku z prezydentem
prosszzz
ile można![]()
i jeszcze coś ze zdrowia to będzie Matczakiem
censor napisał(a):Jam jedynie nierozgarnięty karnista jest, więc oświećcie mnie (w domyśle: "Wy"- tj. cywiliści).
Jest powództwo o zapłatę. Jakie znaczenie dowodowe ma - tak tu określana - "czynność procesowa" zapoznania się z listami poparcia do KRS?
Archi sędzia uznaje że taki dowód jest potrzebny i to jest czynność w która prezes w ramach nadzoru adm. w mojej ocenie wkraczac nie może. Pan Sędzia robi to na swoją odpowiedzialność. Np. jeżeli strony uznają że czynność ta nie ma związku z rozpoznaniem sprawy i prowadzi do przewlekłości mogą wnieść skargę.arczi napisał(a):Darkside napisał(a):Sędzia Juszczyszyn jest SSR w Olsztynie i PSR w Olsztynie powinien mu wystawić del. Nie ma przeszkód aby to zrobił PSO w Olsztynie bowiem czynność procesowa jest zwiazana z rozpoznaniem sprawy tego Sądu.
Włóczykij napisał(a):censor napisał(a):Jam jedynie nierozgarnięty karnista jest, więc oświećcie mnie (w domyśle: "Wy"- tj. cywiliści).
Jest powództwo o zapłatę. Jakie znaczenie dowodowe ma - tak tu określana - "czynność procesowa" zapoznania się z listami poparcia do KRS?
no bo sąd z urzędu bada kwestie mające wpływ na ważność postępowania
no przecież nie będę po raz kolejny, co SN napisał o orz. TSUE
Darkside napisał(a):Archi sędzia uznaje że taki dowód jest potrzebny i to jest czynność w która prezes w ramach nadzoru adm. w mojej ocenie wkraczac nie może. Pan Sędzia robi to na swoją odpowiedzialność. Np. jeżeli strony uznają że czynność ta nie ma związku z rozpoznaniem sprawy i prowadzi do przewlekłości mogą wnieść skargę.arczi napisał(a):Darkside napisał(a):Sędzia Juszczyszyn jest SSR w Olsztynie i PSR w Olsztynie powinien mu wystawić del. Nie ma przeszkód aby to zrobił PSO w Olsztynie bowiem czynność procesowa jest zwiazana z rozpoznaniem sprawy tego Sądu.
iga napisał(a):arczi napisał(a):Darkside napisał(a):Sędzia Juszczyszyn jest SSR w Olsztynie i PSR w Olsztynie powinien mu wystawić del. Nie ma przeszkód aby to zrobił PSO w Olsztynie bowiem czynność procesowa jest zwiazana z rozpoznaniem sprawy tego Sądu.
dokładnie
zacząć należy od przejrzenia zakresu powierzonych czynności sporządzanych przez prezesa co roku.
Czy w tym wykazie powierzono mu rozstrzyganie tego rodzaju spraw.
A następnie czy przedmiot rozpoznawanej sprawy jest taką właśnie sprawą ( o rozstrzygnięcie statusu sędziego).
Nie jest spełniony anie pierwszy ani drugi warunek.
iga napisał(a):Włóczykij napisał(a):censor napisał(a):Jam jedynie nierozgarnięty karnista jest, więc oświećcie mnie (w domyśle: "Wy"- tj. cywiliści).
no bo sąd z urzędu bada kwestie mające wpływ na ważność postępowania
no przecież nie będę po raz kolejny, co SN napisał o orz. TSUE
mylisz podstawy wyłaczenia z kpc/kpk z Konstytucją i prawem międzynarodowym
sąd w osobie Juszczyszyna nie jest właściwy rzeczowo do badania statusu sędziego. Może się co najwyżej zwrócić z pytaniem do TK.
Powrót do PROTEST SĘDZIÓW...LIST OTWARTY..POZWY..
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot], Google [Bot] i 1 gość