EW napisał(a):o termin rozprawy... cudownie bowiem czas oczekiwania z 18 miesięcy się skrócił do terminu wskazanego przez Gowina
proponuje żeby wszyscy sędziowie zlikwidowanych sądów szykowali się na przyjazd
Mam też mimo wszystko nadzieję, że TK jednak nie chodzi na pasku Gowina.
EW napisał(a):o termin rozprawy... cudownie bowiem czas oczekiwania z 18 miesięcy się skrócił do terminu wskazanego przez Gowina
proponuje żeby wszyscy sędziowie zlikwidowanych sądów szykowali się na przyjazd
bzyk napisał(a):No to w grudniu ciemność widzę
Dreed napisał(a): ... Treść wyroku też znam
P.S.
Piszę o orzeczeniu w sprawie usp..(znoszenia sądów)
A wynik 12.12 dla mnie jest niestety jasny - tylko czemu tu się dziwić? W końcu jaki jest sposób wyboru, każdy wie
adela napisał(a):Taka też była opinia Prezesa TK do projektu ustawy okołobudżetowej. Dziwi mnie tylko, że strona przed wyrokiem rozmawia o wyroku z sędziami. Jakieś to takie mocnotyczne.
adela napisał(a):Taka też była opinia Prezesa TK do projektu ustawy okołobudżetowej. Dziwi mnie tylko, że strona przed wyrokiem rozmawia o wyroku z sędziami. Jakieś to takie mocnotyczne.
amelius napisał(a):Ale, ale.., co mówi na temat niezależności TK Jerzy Stępień, zwany czasami profesorem:
Nie zwykle trafna jest uwaga wypowiedziano ostatnio publicznie, że w naszym systemie mamy do czynienia z sądami całkowicie niezależnymi i... mniej niezależnymi. Te pierwsze to Sąd Najwyższy i sądownictwo administracyjne, nie wspominając już Trybunale Konstytucyjnym. Niestety, nie da się tego powiedzieć o sądach powszechnych.
http://prawo.gazetaprawna.pl/komentarze ... lezne.html
suzana22 napisał(a):bzyk napisał(a):No to w grudniu ciemność widzę
Niestety ja też widzę werdykt w tej ciemnościjednak ciekawi mnie, co też napiszą w uzasadnieniu i czy się to będzie ... no czy będzie logiczne i jednorodne, czy też jak od kilku asystentów...
Geralt napisał(a):Dreed napisał(a): ... Treść wyroku też znam
P.S.
A wynik 12.12 dla mnie jest niestety jasny - tylko czemu tu się dziwić? W końcu jaki jest sposób wyboru, każdy wie
Ja za to znam treść wyroku w sprawie zamrożeniowej. Pan Minister już w czerwcu oświadczył na spotkaniu u nas, w obecności całej KRS zresztą, że jest spokojny o treść werdyktu, bo rozmawiał z sędziami TK i powiedzieli mu, że na rok to można zamrozić konstytucyjnie, a na dwa lata to już nie.![]()
![]()
Stąd zresztą zapewne brak zamrożenia na 2013.
Pudlonka napisał(a):o której zbiórka 12.12. ?
Geralt napisał(a):Dreed napisał(a): ... Treść wyroku też znam
P.S.
Ja za to znam treść wyroku w sprawie zamrożeniowej. Pan Minister już w czerwcu oświadczył na spotkaniu u nas, w obecności całej KRS zresztą, że jest spokojny o treść werdyktu, bo rozmawiał z sędziami TK i powiedzieli mu, że na rok to można zamrozić konstytucyjnie, a na dwa lata to już nie.![]()
![]()
Olga napisał(a):Geralt napisał(a):Dreed napisał(a): ... Treść wyroku też znam
P.S.
![]()
Jeśli dla pana ministra Gowina liczy się - jak rzekł - sam duch ....to jest w rzeczy samej osobą wierzącą w ....."sprawiedliwość "![]()
![]()
W trosce o stan ducha i sumienia... swego winien więc Gowin wyjawić nazwiska sędziów, którzy rozmawiali z nim o werdykcie w wiadomej sprawie. Z mocy ustawy bowiem winni być wyłączeni od wyrokowania w tej sprawie...
Powrót do AWANSE POZIOME - kolejne akcje !!!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość