zulus napisał(a):A może przed nową falą protestów zmasowany atak na rząd z zapytaniami o udzielenie szeregu informacji publicznych? Oni nas tzw. "prezami" a my ich z tej strony; np. ile Skarb Państwa wydał na nagrody dla urzędników. Rozbicie tych kwot na poszczególne resorty miesiące itp. Ile kosztują nas tego typu instyutucje jak ARiMR, ARR, jakie tam sa zarobki. Co tydzień możemy pytać o coś nowego. Niech udzielanie odpowiedzi sparaliżuje pracę rządu.
Włóczykij napisał(a):Akcja o kryptonimie "Kto pyta, nie błądzi".
brzdąc napisał(a):Powiem tylko tyle, że sam zbiór zasad etyki sędziów (czy jakkolwiek ten piękny, oprawiony w ramki dokument sie nazywa) niczego nie rozwiązuje, to tak, jakby kazać ściagać się fiatem 126p z np. subaru imprezą - oczywiście tu nie chodzi tylko o kwestie wynagrodzeń. W dalszym ciągu, po cichu liczę na KRS (żartowałem),
materialista napisał(a):Aby uprzykrzyć życie "grupom mającym władzę" (proszę o brak skojarzeń), jeśli jest ona sprawowana wbrew ....
Protest może być też w formie:
- sabotaż, (w ramach prawa),
- kampania mailingowa,
- strajki uliczne i palenie opon (pod rozwagę),
- odwołanie się do czwartej władzy i informowanie mediów o wszystkich nieprawidłowościach
demokryt napisał(a):Ja to widzę tak:
- sabotaż - np. piszemy wyroki i uzasadnienia z błędami ortograficznymi;
- akcja mailingowa - wysyłamy te wyroki i uzasadnienia z błędami do MS, posłów, senatorów itp.
- czwarta władza - jak wyżej - tyle że wysyłamy do mediów
![]()
![]()
kzawislak napisał(a):wychodzi na to, żeśmy bratnie (anarchistyczne) dusze
ludzka napisał(a):Dżoana napisał(a):demokryt napisał(a):Ciekawe kto pierwszy wywalczy swoje. My, czy kolejarze z PKP Przewozy Regionalne. Może ktoś chce się założyć?
ja stawiam na kolejarzy
Odpowiedź jest tendencyjna.
Powrót do AWANSE POZIOME - kolejne akcje !!!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość