Maltazar napisał(a):Mam bardzo konkretną propozycję na jedną z form protestu pozwalających wyrazić nasze niezadowolenie.
Proponuję aby uzasadnienia wszelkich orzeczeń oddawać w ostatni dzień terminu. Często zdarza się w prostych sprawach (rownież i mi), że uzasadnienie jest gotowe w ciagu kilku dni. Nikt nie bedzie narażony na jakiekolwiek zarzuty. Sprawa jest w repertorium zakreślona i odtąd pierwszej instancji jest w zasadzie obojętne kiedy trafi do rozpoznania. Niby nic a jednak w skali kraju....
Małgorzata napisał(a):A ja popieram :grin: . Prowadzę racjonalną gospodarkę uzasami; po tylu latach mam 100% trafień w przewidywaniu gdzie będzie wniosek i często uzasy "piszą się" jeszcze przed orzeczeniem,
romanoza napisał(a):Ja zawsze oddaję uzasadnienia ostatniego dnia. Wszak moje wyroki są słuszne, to jak ktoś je skarży, to niby dlaczego ma dostawać uzasadnienie od razu![]()
![]()
Dlatego ja ten protest popieram, ja już 10 lat protestuję
![]()
![]()
xvart napisał(a):maltazar
może zapiszę się do Ciebie na jakiś kurs? Jak to się robi? Ja już trochę robię w tym fachu, ale jak do tej pory ANI jednego uzasa nie udało mi się oddać wcześniej niż ostatniego dnia![]()
Czasem człowiek strajkuje i nawet o tym nie wie...
xvart napisał(a):maltazar
może zapiszę się do Ciebie na jakiś kurs? Jak to się robi? Ja już trochę robię w tym fachu, ale jak do tej pory ANI jednego uzasa nie udało mi się oddać wcześniej niż ostatniego dnia![]()
Czasem człowiek strajkuje i nawet o tym nie wie...
chomik napisał(a):d. skrupulatne stwierdzanie prawomocności orzeczeń w trybie art. 364 k.p.c., istnieje pogląd (może dyskusyjny), iż nadajemy klauzulę tylko wówczas gdy postanowieniem została stwierdzona prawomocność. Postanowienie to doręcza się obu stronom z prawem do zażalenia. Pełnomocnicy nie są przyzwyczajeni do takiego procedowania. Problem tkwi w tym, iż prawomocność stwierdzamy wyłącznie na wniosek, a wnioski takie nie są składane. A zatem wniosek o nadanie klauzuli wykonalności prawomocnemu przeczeniu należało by oddalić, gdyż prawomocność taka nie została stwierdzona.
Powrót do AWANSE POZIOME - kolejne akcje !!!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość