Na ciepłej posadce w MS nie mają wytyków dyscyplinarek ..............
Wszelkie podwyżki zarówno stawek awansowych jak i poziomy awans mają z marszu

Czy to jest fair wobec nas liniowych

mati napisał(a):Czy uważacie ,że awanse należa się także delegowanym do MS![]()
Na ciepłej posadce w MS nie mają wytyków dyscyplinarek ..............
Wszelkie podwyżki zarówno stawek awansowych jak i poziomy awans mają z marszu![]()
Czy to jest fair wobec nas liniowych![]()
![]()
![]()
KAL napisał(a):Z informacji zamieszczonych na stronie internetowej Sejmu wynika, że nadal nie wszczęto procedury legislacyjnej dotyczącej uchylenia noweli usp, która wchodzi w życie 1 lipca (m.in. awans poziomy). W czerwcu są tylko 2 posiedzenia Sejmu tzn. 11-13 czerwca i 25-27. Myślę, że nie zdążą do 30 czerwca z uchyleniem nowelizacji. Pamiętajmy, że jest jeszcze Senat i Prezydent. W całości popieram stanowisko Beatki!!!
Mira napisał(a):poiwedzcie kto sie "łapie" na ten awans poziomy bo zapomniałam![]()
znaczy sie nie doczytałam w tym zakresie bo mnie chyba nie bedzie dotyczyło
no mówiłam, ze mnie nie dotyczy, ale zdziwiona jestem ilościa wytyków w twoim sadzie. U nas to naprawde rzadkość, choc myśle, że nie róznimy sie wiele ani obciążeniem ani "jakością sędziów"totep napisał(a):Mira napisał(a):poiwedzcie kto sie "łapie" na ten awans poziomy bo zapomniałam![]()
15 lat w jednym sądzie bez wytyków i bez dyscyplinarek - tak w skrócie. U mnie w pionie karnym wymóg nie do spełnienia - wytyki sypały się i sypią jak z rozdartego worka
Mira napisał(a):no mówiłam, ze mnie nie dotyczy, ale zdziwiona jestem ilościa wytyków w twoim sadzie. U nas to naprawde rzadkość, choc myśle, że nie róznimy sie wiele ani obciążeniem ani "jakością sędziów"totep napisał(a):Mira napisał(a):poiwedzcie kto sie "łapie" na ten awans poziomy bo zapomniałam![]()
15 lat w jednym sądzie bez wytyków i bez dyscyplinarek - tak w skrócie. U mnie w pionie karnym wymóg nie do spełnienia - wytyki sypały się i sypią jak z rozdartego worka
Krzych napisał(a):Mira napisał(a):no mówiłam, ze mnie nie dotyczy, ale zdziwiona jestem ilościa wytyków w twoim sadzie. U nas to naprawde rzadkość, choc myśle, że nie róznimy sie wiele ani obciążeniem ani "jakością sędziów"totep napisał(a):Mira napisał(a):poiwedzcie kto sie "łapie" na ten awans poziomy bo zapomniałam![]()
Wszystko zależy od sądu. U nas ostatnio pojawiła się "praktyka", jak dyscyplinarka nie chwyci, to robią wytyk.
suzana22 napisał(a): Jakoś mi się to w głowie nie mieści, że te wytyki tak u was na porządku dziennym.Powiedz - przykładowo oczywiście - czym u was zasługuje się na wytyk.
totep napisał(a):Mira napisał(a):poiwedzcie kto sie "łapie" na ten awans poziomy bo zapomniałam![]()
KAL napisał(a):totep napisał(a):Mira napisał(a):poiwedzcie kto sie "łapie" na ten awans poziomy bo zapomniałam![]()
Przypomnę tylko zainteresowanym, że nie chodzi o 15 lat bez wytyku. Przepis art. 63a, który ma wejść w życie 1 lipca i który rząd chce uchylić mówi, że awans poziomy przysługuje sędziemu, który pełnił służbę na zajmowanym stanowisku co najmniej 15 lat i po osiągnięciu drugiej stawki awansowej wynagrodzenia zasadniczego nie był ukarany karą dyscyplinarną, wytykiem, bądź nie miał zwróconej uwagi z art. 37 par. 4 usp. Przepis dotyczy sr i so (art. 64a). Ja rozumiem, że wytyk, kara, uwaga dotyczy okresu po osiągnięciu drugiej stawki awansowej, a nie całych 15 lat pracy[/u][/b]
Discower77 napisał(a):KAL napisał(a):totep napisał(a):Mira napisał(a):poiwedzcie kto sie "łapie" na ten awans poziomy bo zapomniałam![]()
Przypomnę tylko zainteresowanym, że nie chodzi o 15 lat bez wytyku. Przepis art. 63a, który ma wejść w życie 1 lipca i który rząd chce uchylić mówi, że awans poziomy przysługuje sędziemu, który pełnił służbę na zajmowanym stanowisku co najmniej 15 lat i po osiągnięciu drugiej stawki awansowej wynagrodzenia zasadniczego nie był ukarany karą dyscyplinarną, wytykiem, bądź nie miał zwróconej uwagi z art. 37 par. 4 usp. Przepis dotyczy sr i so (art. 64a). Ja rozumiem, że wytyk, kara, uwaga dotyczy okresu po osiągnięciu drugiej stawki awansowej, a nie całych 15 lat pracy[/u][/b]
W tamtym okręgu to i tak będzie trudna sztuka
KAL napisał(a):Discower77 napisał(a):KAL napisał(a):totep napisał(a):Mira napisał(a):poiwedzcie kto sie "łapie" na ten awans poziomy bo zapomniałam![]()
W tamtym okręgu to i tak będzie trudna sztuka
Ha ha ha, tak - z tego co piszą mnie się też tak wydaje :razz:
Powrót do AWANSE POZIOME - kolejne akcje !!!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość