Volver napisał(a):W rankingu najbardziej żenujących wypowiedzi ta w wykonaniu sędziego Pęka uzyskuje u mnie pierwsze miejsce. Mimo wszystko przykro mi, że padła z ust sędziego.
obrzydliwa.
violan napisał(a):Głosem choćby nieważnym
"Szanowni Państwo! Dwie kwestie pobudzają do
szczególnie ożywionej dyskusji. Jedna to kwestia oceny
sędziów, ale ta ocena sędziów, jak rozumiemy, nie
będzie miała niczego wspólnego z jakąkolwiek próbą
zbliżenia się do konstytucyjnej zasady niezawisłości
sędziowskiej. A więc rozumiemy, że akty wykonawcze
wydane na podstawie delegacji ustawowej będą stwarzały
ramy oceny oczywiście w taki sposób, że ta
niezawisłość, święta zasada niezawisłości sędziowskiej
nie będzie naruszona."
AQUA napisał(a):Gdy słuchałam na żywo wypowiedzi Pana posła Jarosława Matwiejuka (SLD), prodziekana wydziału prawa, zauważyłam, że naprawdę wyraża zadowolenie z proponowanej noweli.![]()
Powiedział m.innymi tak:"Szanowni Państwo! Dwie kwestie pobudzają do
szczególnie ożywionej dyskusji. Jedna to kwestia oceny
sędziów, ale ta ocena sędziów, jak rozumiemy, nie
będzie miała niczego wspólnego z jakąkolwiek próbą
zbliżenia się do konstytucyjnej zasady niezawisłości
sędziowskiej. A więc rozumiemy, że akty wykonawcze
wydane na podstawie delegacji ustawowej będą stwarzały
ramy oceny oczywiście w taki sposób, że ta
niezawisłość, święta zasada niezawisłości sędziowskiej
nie będzie naruszona."
podkreślenie moje.
Nie tylko bezczelność co jakaś ludyczność, ograniczoność, pojmowanie procesu legislacyjnego jako igrzyskaamelius napisał(a):Bezczelność Kozdronia, która przekracza wszelkie granice polega na tym, że on śmie mówić, że naród i społeczeństwo źle ocenia wymiar sprawiedliwości
Choćby na diabła, ale nie na tych którzy w dniu 1 lipca 2011r. dokonali zamachu na sądownictwo. W tej chwili nie ma ważniejszego zadania niż odsunięcie ich.Iustus napisał(a):wiem już na jakie partie na pewno nie zagłosuję. Moja "czarna lista" po tej hucpie się wydłużyła.
Ale nie mam za bardzo pozytywnego wyboru.
A nie pójść na wybory to trochę nie honor, bo na wszystkich do tej pory byłem, poczynając od 1990 r.
Zaiste, wypowiedź na wyżynach intelektualnych godnych wywodu akademickiego. Może by tak oceny okresowe im.AQUA napisał(a):wypowiedzi Pana posła Jarosława Matwiejuka (SLD), prodziekana wydziału prawa,
censor napisał(a):Kiedyś pisałem sarkastycznie, ale to chyba jedyny scenariusz: Ziobro wróć (i hurtem oceniaj okresowo sędziów). Wtedy oceny okresowe nagle okażą się niekonstytucyjne. Wtedy się obudzą "obrońcy praw człowieka". Gdzie wy jesteście, wy (oby!) prawdziwi a nie tylko fasadowi obrońcy praw człowieka? Czemu nie skaczecie do gardeł tym którzy likwidują trójpodział władzy?
Greebo napisał(a):Ogólnie 4 lata rządów obecnej ekipy ująć można zdaniem "Bo co nam kontrola nad prokuraturą, skoro możemy kontrolować sądy?"
violan napisał(a):amelius napisał(a):Iustus napisał(a): Zapewniam, że Krajowa Rada Sądownic-
twa, która stoi na straży niezależności sędziów
i sądów i która także dba o przestrzeganie zasad
etyki sędziowskiej, przeanalizuje to wystąpienie
i zbada, czy rzeczywiście w tym przypadku te za-
sady nie zostały złamane. Jeszcze raz proszę przy-
jąć wyrazy ubolewania z tego powodu. To wszystko.
Dziękuję bardzo."[/i]
W rankingu najbardziej żenujących wypowiedzi ta w wykonaniu sędziego Pęka uzyskuje u mnie pierwsze miejsce. Mimo wszystko przykro mi, że padła z ust sędziego.
Niech bada. Larka (? ) mam nadzieję, że do niczego nie dojdzie ale uzyska w razie czego od nas wszelkie wsparcie, prawda?
Iustus napisał(a):PO sprawdziła popularność ministrów. Oto atuty i słabe punkty rządu
http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/ ... gle+Reader
"Atutem Platformy jest premier – Donald Tusk. (...)
Wśród polityków o najlepszych notowaniach są też minister finansów Jacek Rostowski oraz szef doradców premiera Michał Boni. Bardzo dobrą opinią cieszy się też minister sprawiedliwości Krzysztof Kwiatkowski".
Jaaaaasne, a teraz nowy "sukces" murowany.
Robimy zakłady kiedy będzie konferencja prasowa MS?
I jak to poseł Kozdroń raczył był powiedzieć?
Wszyscy mówią tylko źle o wymiarze sprawiedliwości (...) My nie szukamy poklasku,
W jakim tego słowa znaczeniu?larakroft napisał(a):Chyba na grupie członków
censor napisał(a):larakroft napisał/a:
Chyba na grupie członków
W jakim tego słowa znaczeniu?![]()
Powrót do INFORMACJA !!!!!!!!!!! WAŻNE !!!!!!!!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość