koriolan napisał(a):
Pracownicy sądownictwa wysyłają do MS paski ze swymi zarobkami
http://prawo.rp.pl/artykul/757740,10699 ... bkami.html ... bkami.html
Włóczykij napisał(a):To ja raz jeszcze powtórzę zasadę z doświadczenia życiowego - nie pomaga się na siłę. Osoba, której chce się pomóc musi tego chcieć. A może sobie tego nie życzyć.
A Prezes IS ( i nie tylko) na zebraniu szerzej wyjaśnił kwestię kontaktów z organizacjami pracowniczymi, jak i podane zostało, w jaki sposób została zaakcentowana pamięć o wadze pracowników dla wymiaru sprawiedliwości.
Opowiedzieliśmy tez sobie szerzej o realiach protestów etc. .. Okazało się, że nawet nie wszystkich sądach są związki zawodowe pracowników (a to jakiś początek minimum szukania ochrony praw).
Tak więc dużo w tym ewentualnym apelu do wyważenia.
Zatem jeśli członkowie IS mają jakieś postulaty do IS, to forum FIS jest otwarte.
Włóczykij napisał(a):To ja raz jeszcze powtórzę zasadę z doświadczenia życiowego - nie pomaga się na siłę. Osoba, której chce się pomóc musi tego chcieć. A może sobie tego nie życzyć.
A Prezes IS ( i nie tylko) na zebraniu szerzej wyjaśnił kwestię kontaktów z organizacjami pracowniczymi, jak i podane zostało, w jaki sposób została zaakcentowana pamięć o wadze pracowników dla wymiaru sprawiedliwości.
Opowiedzieliśmy tez sobie szerzej o realiach protestów etc. .. Okazało się, że nawet nie wszystkich sądach są związki zawodowe pracowników (a to jakiś początek minimum szukania ochrony praw).
Zatem jeśli członkowie IS mają jakieś postulaty do IS, to forum FIS jest otwarte.
Ta uwaga to do mnieWłóczykij napisał(a):To przyjedź kiedyś na zebranie i pogadaj jak człowiek.
A nawet jeżeli to jakie wnioski z tego można wysnuć. Jest nowa rzeczywistość i są nowe pytania, jeżeli były wcześniej jakieś wątpliwości to pytania zadawać było trzeba.dygresja:
A co do opcji braku odpowiedzi na pytania, to do tej pory nigdy nie padła odpowiedź, mimo ponawiania pytań, dlaczego poprzedni zarząd nie poparł tego protestu pracowników, który wg mnie był najmocniejszy (i wg mnie najbardziej reprezentatywny), czyli zanim poszedł protest z tej jesieni sprzęgnięty z działaniami Dudy.
I to cała sprawiedliwość forumowa ...polega na tym, że do tej pory nikt nie egzekwował odpowiedzi i woda w usta, wszystko ok.
Włóczykij napisał(a):To przyjedź kiedyś na zebranie i pogadaj jak człowiek.
/.../
I tak po raz kolejny zamiast skupić się na merytorycznej ocenie zagadnienia, co zrobić, co nie, zaczyna się ocena personalna (oczywiście jak zwykle w opcji, kto w jakiej grupie jest...., bo czy tu się liczy sprawa ...? ).
amelius napisał(a):romanoza napisał(a):A nawet jeżeli to jakie wnioski z tego można wysnuć. Jest nowa rzeczywistość i są nowe pytania, jeżeli były wcześniej jakieś wątpliwości to pytania zadawać było trzeba.Włóczykij napisał(a):A co do opcji braku odpowiedzi na pytania, to do tej pory nigdy nie padła odpowiedź, mimo ponawiania pytań, dlaczego poprzedni zarząd nie poparł tego protestu pracowników, który wg mnie był najmocniejszy (i wg mnie najbardziej reprezentatywny), czyli zanim poszedł protest z tej jesieni sprzęgnięty z działaniami Dudy.
I to cała sprawiedliwość forumowa ...polega na tym, że do tej pory nikt nie egzekwował odpowiedzi i woda w usta, wszystko ok.
Myślałem dokładnie to, co Romi napisał - jest nowa rzeczywistość, nie ma poprzedniego zarządu, jest nowy zarząd. Żałosna obrona w wykonaniu Włóczykija czegoś, czego po prostu nie da się obronić. A wystarczy zająć tylko jasne stanowisko bez ględzenia i rozdzielania po nic włosu na czworo. Jako silniejsi jesteśmy winni poparcie naszym pracownikom, nawet jeśli Oni o to nie proszą.
romanoza napisał(a):Zresztą tak sobie myślę, że chyba w całokształcie dyskusji o różnych sprawach trudno mi w tym momencie zarzucić przynależność do jakiejś grupy. Jak napisałem w innym dziale wpisy na forum FIS przeczytałem dopiero dzisiaj. Przeczytałem, zinterpretowałem i wyciągnąłem własne wnioski.
Pisałem Ci dzisiaj o ekwiwalencji i przyczynieniu. FIS to tylko jeden z elementów.Volver napisał(a):Choć to smutne jest, że one są podobne z powodu FiS.
Włóczykij napisał(a):To przyjedź kiedyś na zebranie i pogadaj jak człowiek.
O polityce to jednak tylko Twój własny pogląd.
efa napisał(a):czy ktoś może słyszał, żeby w sprawie wynagrodzenia urzędnika sądowego było jakieś zapytanie do TK? W moim Sądzie pracownicy poważnie rozważają wystąpienie z pozwami. Dziewczyny z sekretariatu wspominały, że podobno coś w TK jest i prosiły mnie, żebym znalazła. Pomyślałam, że może ktoś coś wie i poda namiar?
ps. oczekuję od IS, że wyrazi stanowcze poparcie dla postulatów urzędników
Powrót do INFORMACJA !!!!!!!!!!! WAŻNE !!!!!!!!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość