KOP napisał(a):Czy dopuszczalne jest wysłanie z jednego maila zapytań od kilku osób? Dla Was "internetowców" może się to wydawać dziwne ale są osoby bez skrzynek e-mail.
Ja bym nie robił z tego problemu, jeżeli to nie jest zbyt duża ilość osób.

KOP napisał(a):Czy dopuszczalne jest wysłanie z jednego maila zapytań od kilku osób? Dla Was "internetowców" może się to wydawać dziwne ale są osoby bez skrzynek e-mail.
kazanna napisał(a):ja na odpowiedź nie liczę...pewnie potraktują to jako spam...
Dreed napisał(a):kazanna napisał(a):ja na odpowiedź nie liczę...pewnie potraktują to jako spam...
Odpowiedzą...
Ja otrzymałem oficjalne potwierdzenie odbioru od MS, od wydziału informacji oraz z kancelarii przewodniczącego komisji sejmowej.
Zresztą maja jeszcze czas :wink:
Art. 13. 1. Udostępnianie informacji publicznej na wniosek następuje bez zbędnej zwłoki, nie później jednak niż w terminie 14 dni od dnia złożenia wniosku, z zastrzeżeniem ust. 2 i art. 15 ust. 2.
2. Jeżeli informacja publiczna nie może być udostępniona w terminie określonym w ust. 1, podmiot obowiązany do jej udostępnienia powiadamia w tym terminie o powodach opóźnienia oraz o terminie, w jakim udostępni informację, nie dłuższym jednak niż 2 miesiące od dnia złożenia wniosku.
Art. 15. 1. Jeżeli w wyniku udostępnienia informacji publicznej na wniosek, o którym mowa w art. 10 ust. 1, podmiot obowiązany do udostępnienia ma ponieść dodatkowe koszty związane ze wskazanym we wniosku sposobem udostępnienia lub koniecznością przekształcenia informacji w formę wskazaną we wniosku, podmiot ten może pobrać od wnioskodawcy opłatę w wysokości odpowiadającej tym kosztom.
2. Podmiot, o którym mowa w ust. 1, w terminie 14 dni od dnia złożenia wniosku, powiadomi wnioskodawcę o wysokości opłaty. Udostępnienie informacji zgodnie z wnioskiem następuje po upływie 14 dni od dnia powiadomienia wnioskodawcy, chyba że wnioskodawca dokona w tym terminie zmiany wniosku w zakresie sposobu lub formy udostępnienia informacji albo wycofa wniosek.
Dreed napisał(a):Aktualnie system zliczył 401 potwierdzonych maili...
Jednocześnie ze smutkiem pragnę poinformować, że Wydział Informacji MS oraz Sejmowa Komisja Sprawiedliwości i Praw Człowieka są organami, które złamały ustawę z dnia 06.09.2001r. o dostępie do informacji publicznej!
Termin upłynął w dniu wczorajszym, nie otrzymałem odpowiedzi, nie otrzymałem decyzji odmawiającej, nie otrzymałem przesunięcia terminu...
Dlaczego?
Ponieważ nasze środowisko jest tak mało istotne, że nawet szkoda delegować któregoś z pracowników do klawiatury.
Ale na szczęście pozostaje jeszcze skarga w trybie administracyjnym i osobiście z chęcią z niej skorzystam.Art. 13. 1. Udostępnianie informacji publicznej na wniosek następuje bez zbędnej zwłoki, nie później jednak niż w terminie 14 dni od dnia złożenia wniosku, z zastrzeżeniem ust. 2 i art. 15 ust. 2.
2. Jeżeli informacja publiczna nie może być udostępniona w terminie określonym w ust. 1, podmiot obowiązany do jej udostępnienia powiadamia w tym terminie o powodach opóźnienia oraz o terminie, w jakim udostępni informację, nie dłuższym jednak niż 2 miesiące od dnia złożenia wniosku.
Art. 15. 1. Jeżeli w wyniku udostępnienia informacji publicznej na wniosek, o którym mowa w art. 10 ust. 1, podmiot obowiązany do udostępnienia ma ponieść dodatkowe koszty związane ze wskazanym we wniosku sposobem udostępnienia lub koniecznością przekształcenia informacji w formę wskazaną we wniosku, podmiot ten może pobrać od wnioskodawcy opłatę w wysokości odpowiadającej tym kosztom.
2. Podmiot, o którym mowa w ust. 1, w terminie 14 dni od dnia złożenia wniosku, powiadomi wnioskodawcę o wysokości opłaty. Udostępnienie informacji zgodnie z wnioskiem następuje po upływie 14 dni od dnia powiadomienia wnioskodawcy, chyba że wnioskodawca dokona w tym terminie zmiany wniosku w zakresie sposobu lub formy udostępnienia informacji albo wycofa wniosek.
amelius napisał(a):Blady, ja Cię absolutnie popieram!!!!
Z tymi ludźmi nie można inaczej, co wiadomo od dawna, czas na rzeczywiste działanie!
Powrót do AWANSE POZIOME - kolejne akcje !!!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość