IMHO świadczy o tym że w ogóle nie wie o co biega w naszej branży a spece od PRu mu podpowiadają jakich słów wytrychów ma używać żeby słupki nie spadły.zulus napisał(a):To, że Tusk nie określił na czym reforma miałaby polegać chyba świadczy o tym, że sami nie wiedzą jak daleko się posunąć.
Darkside napisał(a):niech o stan spoczynku walczą teraz których to dotyczy ja za tych godnych doświadczonych SSO prawie wszystkich SSA i SSN " umierać nie będę " . Mam tyle lat że zdążę sobie kasy odłożyć. Był czas walki , był czas na solidarność, a oni gdzie wtedy byli?
Darkside napisał(a):niech o stan spoczynku walczą teraz których to dotyczy ja za tych godnych doświadczonych SSO prawie wszystkich SSA i SSN " umierać nie będę " . Mam tyle lat że zdążę sobie kasy odłożyć. Był czas walki , był czas na solidarność, a oni gdzie wtedy byli?
wiem że mam racje i wiem że inni myślą podobnie
Nie wiem co masz na myśli ale obiektywnie nie masz racji że przeciętny SSR nie jest zainteresowany walką o stan spoczynku bo sobie odłoży na starość (jakby dziś miał z czego). Na temat innych aspektów Twojej wypowiedzi wypowiedzieli się inni.Darkside napisał(a):niech o stan spoczynku walczą teraz których to dotyczy ja za tych godnych doświadczonych SSO prawie wszystkich SSA i SSN " umierać nie będę " . Mam tyle lat że zdążę sobie kasy odłożyć. Był czas walki , był czas na solidarność, a oni gdzie wtedy byli?
dokładnie to miałem na myśliK.Ierownik napisał(a):Również nie sądzę, by darki kogoś obrażał. Wszyscy mamy niestety manierę generalizowania czyichś wypowiedzi. Mamy też zwyczaj patrzenia na nasze sprawy przez pryzmat forum czy aktywniejszej części Iustitian. Tymczasem każdy z nas działa w swoim środowisku. Darkside opisał jedynie jak reagowali na ostatnie i poprzednie protesty sędziowie z jego terenów. Choć były okręgi, gdzie generalnie podejście do protestów było zasadniczo inne, to jednak liczby są bezwzględne. Poparcie sędziów dla ostatnich protestów w obronie zasad waloryzacji wynagrodzeń było znikome. Co więcej liczne były krytyczne komentarze ze strony sędziów pod adresem protestujących. Dlatego z dużą rezerwą podchodzę teraz do powtarzanych od jakiegoś czasu w nieformalnych rozmowach uwag ze strony ważnych osób, że należy protestować. Przypominam, że protesty w sprawie zamrożenia waloryzacji już się odbyły. Wtedy był czas by zamanifestować dla nich poparcie. Wznawiać teraz protesty, by poparł go niewielki procent środowiska oraz by spotkać się z krytyką bardziej doświadczonych sędziów nie mam za bardzo ochoty. Za to chętnie zaprotestuję na apel sędziów z MS, SA, SN, KRS i TK. Prowadźcie nas na barykady. Wasze poparcie jest potrzebne całemu środowisku sędziów.
ruda napisał(a):Są ludzie którym się chce i Ci którym mniej zależy....i nie dzielmy ich na SR,SO,SA.... to, że niektórzy się teraz budzą warto wykorzystać , bo w jedności siła ...
zatem nie obrażajmy się na siebie i nie wytykajmy kto co przespał, zaniechał...
w tym tygodniu byłam pod wrażeniem dwóch listów/publikacji -naszego Kowboja i Waldka Żurka .... można jednym głosem? można!!!
Darkside napisał(a): Prawdziwy protest nie uda się bez poparcia szeroko rozumianej góry. Czekam na apel o solidarność środowiska KRS Prezesa SN poparcie ze strony prezesów SA SO SR.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości