aj111 napisał(a):Czy to prawda?
Johnson napisał(a):aj111 napisał(a):Czy to prawda?
Wiceministra czego? Tego fryzjera w Ministerstwie Sportu?
amelius napisał(a):Uważam, że nie należy się Gołaczyńskiemu osobny wątek. Nie zasłużył sobie na to.
inger napisał(a):amelius napisał(a):Uważam, że nie należy się Gołaczyńskiemu osobny wątek. Nie zasłużył sobie na to.
hm, wydawało mi się, że elektryfikacja sądownictwa to właśnie jego intelektualne dziecko, więc dlaczego niby sobie nie zasłużył?
aj111 napisał(a):Oj poczekajmy. Bo jeszcze może być tak, ze za ten elektroniczny protokół to będziecie go za kilka lat wychwalać. Dajmy mu czas.
falkenstein napisał(a):"ten" elektroniczny protokół skończy się totalną klapą, i to jest pewne, jak klęska naszej reprezentacji na Euro. A będzie tak dlatego, że żaden z "reformatorów" nawet nie zastanawiał się nad tym, w jaki sposób będzie się korzystać z tego systemu po tym, jak już się nagra. Popatrz dokładnie. Ani w uzasadnieniu projektu, ani w jakichkolwiek materiałach nie ma mowy o tym jak w praktyce będzie załatwiane przeglądanie, analizowanie, udostępnianie (na przykład biegłym). Nadal nie wiem w jaki sposób sąd, który ma elektroniczny będzie udostępniał protokół sądowi, który go nie ma. NIKT O TYM NAWET NIE MYŚLAŁ!!! Cała ta "reforma" to jedna wielka Pi-Arowa hucpa. Która jak się uda to będzie to zasługa polityków, a jak się nie uda to będzie to wina sędziów.
I taka jest prawda o tej "reformie"
Czy możesz je uzasadnić PT userom?Ja mam o nim jak najlepsze zdanie.
censor napisał(a):Czy możesz je uzasadnić PT userom?Ja mam o nim jak najlepsze zdanie.
To jest laurka, a nie argument merytoryczny. Może być dobrym człowiekiem w wymiarze prywatnym, a ojcem w szczególności. Nic to nie ma jednak wspólnego z popieraniem jego osoby jako wiceministra. Parę innych miłych frazesów, które przytoczyłaś, również nie wnosi nic nowego do dyskusji. Moje pytanie było bardzo konkretne, a Twoja odpowiedź wskazuje na to, ze tak naprawdę i merytorycznie to nie chcesz jej udzielić. Twoja sprawa, jeśli nie chcesz, ale nie stwarzaj pozorów, w dodatku demagogicznych.aj111 napisał(a):Nie rozumiem co Ci mam uzasadniać. Znam Prof. Jacka Gołaczyńskiego i cenię go jako człowieka, ojca, prawnika, sędziego i pracownika naukowego. Jest mądrym a zarazem skromnym człowiekiem. Życzyłabym sobie takich ludzi w swoim środowisku jak najwięcej.
aj111 napisał(a):Znam Prof. Jacka Gołaczyńskiego i cenię go jako człowieka, ojca, prawnika, sędziego i pracownika naukowego. Jest mądrym a zarazem skromnym człowiekiem.
art_60 napisał(a):Kiedy wół był ministrem i rządził rozsądnie,
Szły wprawdzie rzeczy z wolna, ale szły porządnie.
Jednostajność na koniec monarchę znudziła;
Dał miejsce woła małpie lew, bo go bawiła.
Dwór był kontent, kontenci poddani – z początku;
Ustała wkrótce radość, nie było porządku.
Pan się śmiał, śmiał minister, płakał lud ubogi,
Kiedy więc coraz większe nastawały trwogi,
Zrzucono z miejsca małpę. Żeby złemu radził,
Wzięto lisa: ten pana i poddanych zdradził.
Nie osiedział się zdrajca i ten który bawił,
Znowu wół był ministrem i wszystko naprawił.
Był młody, który życie wstrzemięzliwie pędził;
Był stary, który nigdy nie łajał nie zrzędził;
Był bogacz, który zbiorów potrzebnym udzielał;
Był autor, co się z cudzéj sławy rozweselał;
Był celnik, który nie kradł; szewc, który nie pijał;
Żołnierz, co się nie chwalił; łotr, co nie rozbijał;
Był minister rzetelny, o sobie nie myślał;
Był nakoniec poeta, co nigdy nie zmyślał.
A cóżto jest za bajka? wszystko to być może;
Prawda; jednakże ja to między bajki włożę.
aj111 napisał(a):Oj poczekajmy. Bo jeszcze może być tak, ze za ten elektroniczny protokół to będziecie go za kilka lat wychwalać. Dajmy mu czas.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość