kazanna napisał(a):co jest najlepszym dowodem na to , że TK to organ polityczny...
niestety zbyt często jest konstytucyjny tylko z nazwy.
art_60 napisał(a):W dniu 18.02.2012 roku minie dwa lata od dnia w którym do TK wpłynęła skarga prezydenta w sprawie awansów poziomych, a terminu jak nie było tak nie ma
Nie chcę być złym prorokiem, ale taki brak konsekwencji to nie wróży dobrze stronie powodowejrosan napisał(a):1 lutego 2012r. odbędzie się rozprawa w SA w Białymstoku(odwoławcza)od wyroku sędziego Prusinowskiego.Wcześniej Sąd Apelacyjny w Białymstoku zawiesił postępowanie i z protokołu rozprawy wynikało,że z powodu zaskarżenia przez Prezydenta RP do TK ustawy uchylającej awanse poziome,wyrokowanie było niemożliwe.Tym niemniej,w grudniu 2011r. tenże sąd odwoławczy podjął postępowanie,z powodów nieznanych i zamierza wyrokować.
O efektach zmagań poinformujemy.
Jak czytam czasami orzeczenia ETPCZ, to według nich każdy proces jakieś prawo narusza. U Ciebie też coś się znajdzieM.A.E. napisał(a):miałam dwuinstancyjny jawny proces...........
rosan napisał(a):nie wróży też dobrze temu państwu,zobaczymy w ETPC
wanam napisał(a):Po kasacji rozstrzygnięcie SN może pełnić podobną rolę, co orzeczenie TK.
M.A.E. napisał(a):rosan napisał(a):zobaczymy w ETPC
zastanawiałam się nad tym ( na razie złożyłam skargę kasacyjną) i wychodzi mi, że żadne moje prawo podstawowe obywatela UE i prawo człowieka nie zostało naruszone
miałam dwuinstancyjny jawny proces...........
jarocin napisał(a):zakwestionuj nadzór adm. MS nad sądami
Sądy Apelacyjne są bardzo zapracowane, więc to zapewne dlategorosan napisał(a):SA w Białymstoku powództwa oddalił,na rozprawę w sprawie 2 sędziów przeznaczono 15 minut...
Notariusze po czterech latach doczekali się wyznaczenia terminu rozprawy w Trybunale Konstytucyjnym.
Powrót do AWANSE POZIOME - kolejne akcje !!!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość