Gotka napisał(a):Prezes sądu okręgowego, po uzyskaniu zgody sędziego i kolegium sądu
okręgowego może delegować sędziego sądu rejonowego do pełnienia obowiązków
sędziego w innym sądzie równorzędnym na obszarze właściwości tego samego sądu
okręgowego
mnie na pewno nie zapytającensor napisał(a):Gotka napisał(a):Prezes sądu okręgowego, po uzyskaniu zgody sędziego i kolegium sądu
okręgowego może delegować sędziego sądu rejonowego do pełnienia obowiązków
sędziego w innym sądzie równorzędnym na obszarze właściwości tego samego sądu
okręgowegoNo i rzeczywiście wczuć się w skórę takiego sędziego, który dostanie taką "propozycję nie do odrzucenia".
need napisał(a):jakie u.s.p. jest każdy widzi, niestety czekają nas kolejne nowelizacje, przy czym właśnie w sejmie procedowana jest następująca nowelizacja w zakresie uprawień Prezesów SO
need napisał(a):nadano bo jest procedowany w sejmie zgodnie z regułami formalnymi takimi jakie powinny być za każdym razem
BarbaraBarbara napisał(a):A czy widzieliście stanowisko KRS w sprawie naszej pracy, obciążenia? Nam wczoraj przekazano w wersji elektronicznej. Bardzo mi się podoba. A jakie są Wasze komentarze?
kropek napisał(a):need napisał(a):nadano bo jest procedowany w sejmie zgodnie z regułami formalnymi takimi jakie powinny być za każdym razem
"Wniesione projekty ustaw którym jeszcze nie został nadany bieg" - vide link w poście rozpoczynającym wątek. Uważaj, bo pieniactwo wchodzi w naturę.
TGC napisał(a):BarbaraBarbara napisał(a):A czy widzieliście stanowisko KRS w sprawie naszej pracy, obciążenia? Nam wczoraj przekazano w wersji elektronicznej. Bardzo mi się podoba. A jakie są Wasze komentarze?
Jakiś link albo inny namiar na to proszę, bo nie widziałem.
BarbaraBarbara napisał(a):A czy widzieliście stanowisko KRS w sprawie naszej pracy, obciążenia? Nam wczoraj przekazano w wersji elektronicznej. Bardzo mi się podoba. A jakie są Wasze komentarze?
trinity napisał(a):Czas pracy sędziego wyznaczony jest wymiarem jego zadań (art. 83 Prawa o ustroju sadów powszechnych). Wynika to ze specyfiki sprawowanej przez sędziego funkcji i przypisanej do jego urzędu służby publicznej. Nie jest w związku z tym możliwe zastosowanie do pracy sędziego powszechnych norm czasu pracy (8 godzin na dobę i przeciętnie 40 godzin tygodniowo w przeciętnie pięciodniowym tygodniu pracy w przyjętym okresie rozliczeniowym nieprzekiaczającym czterech miesięcy - art. 129 § 1 Kodeksu pracy). Nie jest też możliwe wprowadzenie w odniesieniu do sędziego regulacji wynikających z Kodeksu pracy dotyczących uprawnienia do uzyskania czasu wolnego w zamian za ponadnormatywny czas pracy.
need napisał(a):wykonywanie trybu w ramach "Postępowanie z projektami ustaw i uchwał" jest nadaniem biegu - jak będziesz czytał tylko napisy na stronach moje pieiactwo może się dopiero nasilić
Powrót do INFORMACJA !!!!!!!!!!! WAŻNE !!!!!!!!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 0 gości