EW napisał(a):z tym życiorysem? wprowadzi służby do resortu
amelius napisał(a):Należy też przypuszczać, że będzie prezentował wyższy poziom rozumienia wymiaru sprawiedliwości niż filozof. No i chyba nie będzie takim megalomanem. Nie wiążę z nim jednak żadnych nadziei. PSL już dzisiaj wyraził swoją nadzieję, że spowoduje on cofnięcie likwidacji małych sądów. Ale po pierwsze nie ma sposobu żeby to zrobić, po drugie likwidację jednoznacznie popierał Tusk, więc nie sądzę by pozwolił teraz na całkowite odwrócenie i przywrócenie sądów. No i jak pisze EW wprowadzi służby do resortu a to może oznaczać wiele niebezpieczeństw.
ropuch napisał(a):EW napisał(a):mogę w ogóle nie pisać
Ew Geralt żartował tylko ...
Geralt napisał(a):EW napisał(a):z tym życiorysem? wprowadzi służby do resortu
EW, nie niszcz mi tej chwili radości.
Tak rzadko jest okazja.
ossa napisał(a):Geralt napisał(a):EW napisał(a):z tym życiorysem? wprowadzi służby do resortu
EW, nie niszcz mi tej chwili radości.
Tak rzadko jest okazja.
matko Gerald, jak Ty jesteś mi "myśleniowo" bliski
EW napisał(a):z tym życiorysem? wprowadzi służby do resortu
amelius napisał(a):Koniec misji Gowina
http://www.rp.pl/artykul/16,1004875-Kon ... wosci.html
Środowiska prawnicze z nadzieją patrzą na tę nominację. – Nowy minister nie powinien przeprowadzać pseudoreform, takich jak np. zniesienie najmniejszych sądów przez Jarosława Gowina, i brnąć w konflikt, w jaki popadł z sędziami jego poprzednik – mówi „Rz” sędzia Maciej Strączyński, prezes Stowarzyszenia Sędziów Polskich Iustitia.
Ja chciałem powiedzieć, jako przedstawiciel (jeden, malutki) jednego ze środowisk prawniczych, że nie patrzę z żadną nadzieją na nominację Marka Biernackiego na ministra sprawiedliwości.
Darkside napisał(a):A jakąś małą nadzieję mam
Volver napisał(a):Darkside napisał(a):A jakąś małą nadzieję mam
Możesz, możesz-z tego działu prawa, zawsze mają nadziejkę![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości