Witam,
nie jestem sędzią ani prawnikiem - za to jestem potencjalnym klientem systemu sądownictwa, aczkolwiek ufając że nie systemu penitencjarnego.
Od stycznia tego roku interesuję się aspektami prawa cywilnego w zakresie zobowiązań. Moje zainteresowania zostały pobudzone przez arcy trudną sytuację związaną z kredytami hipotecznym, emitowanymi w Polsce przed 10 laty. Jestem jednym z kredytobiorców, prawie właścicielem M3 w Warszawie. Starając się zrozumieć co się wydarzyło stałem się autorem broszurki "Waloryzowany kredyt hipoteczny" oraz opracowań na temat tak zwanego ubezpieczenia niskiego wkładu własnego. W moich opracowaniach staram się odnajdywać zapomniane przez przedsiębiorców i prawników znaczenia słów, umieszczać je na nowo w kontekście fundamentów prawa, oraz odnajdywać odpowiedzi na pytanie: "O co w tym wszystkich chodzi?"
Pozwolę sobie zdać na forum kilka pytań związanych z tą tematyką. Bardzo proszę o zgodę na publikację, lub informację że nie jest nie jest to miejsce do tego typu rozważań.
Z wyrazami szacunku,
Ryszard Styczyński
rstyczynski@gmail.com
http://plus.google.com/+RyszardStyczynski