lidertf napisał(a):krótki przykład z życia wzięty: oddalenie nakazu do weksla z powodu prekluzji - oczywista wina pełnomocnika ale według ORA rozpatrującej skargę "był to element strategii procesowej".
Jeżeli całkowite położenie prostej sprawy jest elementem strategii procesowej to po co "zwykłemu szaraczkowi" pełnomocnik, który za nic nie odpowiada?
suzana22 napisał(a):
art. 415 kc - kto z winy swej wyrządził drugiemu szkodę, obowiązany jest do jej naprawienia.
A miało być bez porad prawnych
Dred napisał(a):To moze lepiej od razu pozwać tych złych sędziów?
Zgłoś się do Stonogi, na pewno pomożelidertf napisał(a):Dred napisał(a):To moze lepiej od razu pozwać tych złych sędziów?
nigdzie nie napisałem nic na temat "złych sędziów", wiem za to doskonale że jest coś takiego jak art 45 ust 1 Konstytucji RP![]()
ale też z doświadczenia wiem, że w bardzo często w przypadku kogoś z rodziny kolegi jest to tylko czysta fikcja
falkenstein napisał(a):Powiedz szczerze, czego szukasz na tym forum, skoro i tak wiesz, że z "mafią sędziów" nie ma szans wygrać?
lidertf napisał(a):Wiedzy z zakresu prawa materialnego i kpc - bo być może jednak są jakieś przepisy i orzeczenia o których nie wiem (a na pewno są), a dzięki nim moje szanse znacznie wzrosną.
Jak już pisałem nie jestem prawnikiem ale wychodzę z założenia że od nadmiaru wiedzy głowa nie boli więc korzystając z zasobów tego forum (niemałych jak sądzę) staram się czegoś dowiedzieć co może być dla mnie przydatne.
Zęby pół biedy, a jak hemoroidyropuch napisał(a):lidertf napisał(a):Wiedzy z zakresu prawa materialnego i kpc - bo być może jednak są jakieś przepisy i orzeczenia o których nie wiem (a na pewno są), a dzięki nim moje szanse znacznie wzrosną.
Jak już pisałem nie jestem prawnikiem ale wychodzę z założenia że od nadmiaru wiedzy głowa nie boli więc korzystając z zasobów tego forum (niemałych jak sądzę) staram się czegoś dowiedzieć co może być dla mnie przydatne.
rozumiem, że jak ząb Cię zaczyna boleć to "zasięgasz wiedzy" na forum stomatologów, a potem siadasz przed lusterkiem i działasz ?
falkenstein napisał(a):myślisz że na forum proktologów zamieszczają obrazki?
zawadiaka napisał(a):Piszecie Państwo w każdym prawie wątku, że nie udzielacie porad prawnych itd., a przecież szkolenia dla lekarzy, nawet radców i adwokatów, z udziałem sędziów to nie jest rzadkość. Pomijam już fakt, że kontrowersyjne jest szkolenie aplikantów radcowskich i adwokackich przez sędziów, skoro aplikant może z upoważnienia patrona go zastępować w wydziale szkolącego.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości