Iustus napisał(a):No to teraz ich skontrolują
Mam nadzieję, a jak nie to po wyborach trzeba będzie im przypomnieć
Iustus napisał(a):No to teraz ich skontrolują
jaro123 napisał(a):Volver napisał(a):i to byłoby na razie tyle o najnowszy ministrze sprawiedliwości krzysztofie kwiatkowskim, ikonie pewnej poprawnej partii,
aż strach się bać gdy popiszą się nowi
A ja się nie boję, bo w przypadku Kwiatka okazało się, że jest zupełnie kimś innym, aniżeli ten na którego się kreował.. "Państwowiec" mówiono, i okazało się po prostu, że król jest nagi .... Nic więcej. A Krzysio jest taki sam jak jego koledzy partyjni, który prawdopodobbie również przepada za ośmiorniczkami fundowanymi za państwowe pieniądze.
Joasia napisał(a):A propos ośmiorniczek - czy wiecie, że nie ma ŻADNYCH szczególnych przepisów, które byłyby podstawą dla używania przez urzędników czy ministrów służbowych kart kredytowych?
Joasia napisał(a):Nie żartuj. Zarządzenie szefa źródłem prawa?
Że NIK nie widział w tym nic zdrożnego, to mnie nie dziwi. I chyba nikogo zresztą.
Art. 173 ustawy o finansach publicznych deleguje tylko nadzór nad sposobem wydawanie pieniędzy kartami. Nie deleguje na nich decydowania, jakie wydatki mogą być traktowane jako wydatki jednostki budżetowej.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości