Robek321 napisał(a):NIe wiwem jak możecie kręcić nosem na tą propozycję i jakiekolwiek argumenty na jej uzasadnienie. Zmiany są potrzebne i oczekiwane przez wielu zwłaszcza młodych.
RogerMortimer napisał(a):nie jestem przeciw kredytowi, bo ta zmiana była podobno planowana od dawna i jest tylko konsekwencją jakiegoś planu. jestem przeciw pewnym komentarzom i nastawianiu społeczeństwa, które i tak nas nie lubi:( , przeciwko nam. i to robią od wczoraj i dziennikarze (chyba mimochodem i niechcący jak to oni) i politycy.
RogerMortimer napisał(a):oni nie nam robią wodę z mózgu- jak widać po naszych komentarzach. oni robią wodę z mózgu społeczeństwu. tzw. społeczeństwo, niestety, widzi tę sytuację zupełnie w odmiennych barwach. nie widzi , że ochłap rzucony nam ku uciesze. widzi, że to, jak widnieje w tytułach, kolejny przywilej. czytaj: dla bardzo uprzywilejowanej grupy. i na koniec artykułu wymieniają te nasze przywileje- punktują nas??:
Robek321 napisał(a):Twoje argumenty są identyczne z wypowiedzią A. Mularczyka z PIS - tyle, żeby nie iść dalej.
j(...) Naprawde uważasz, iz trzeba krytykowac ten projekt, który idzie w dobrym kierunku dlatego, że mało zarabiamy ? Jezeli więc beda chcieli ci dac asystenta, albo dodatkowa osobe do sekretariatu, czy też wprowadzą jakąs reformę to tez będziesz protestować - bo mało zarabiamy. Obudź się - bedziemy protestować, ale będziemy też mało zarabiać. W tym kraju, z tym społeczeństwem i taka opozycją radykalne podniesienie zarobków nie będzie mozliwe.
doctor napisał(a):Proszę nie rozpowszechniać plotek - nie ma żadnej decyzji Rady Ministrów o podwyżkach dla sędziów. W czercu 2008 roku rząd przyjął dokument pt."Założenia projektu budżetu państwa na 2009 rok" (do wglądu: http://www.mf.gov.pl/_files_/aktualnoci ... t_2009.pdf). Jeśli ktoś uważa, że w tym dokumencie jest mowa o podwyżkach dla sędziów, to niech wskaże na której dokładnie stronie. Podpowiem: nie ma tam o tym mowy.
Powtarzam: rząd nie planuje żadnych podwyżek wynagrodzeń dla sędziów. Są tylko bajki opowiadane przez urzędników pana Ćwiąkalskiego. Fakty są takie, że zarówno premier jak i minister finansów są przeciwni podwyżkom dla sędziów. Wnioski proszę wyciągnąć we własnym zakresie.
Robek321 napisał(a):
Gdzieś już pisałem na tym forum, że mam info o podwyższeniu o 25 % kwoty bazowej od 1.01.2009 r. i to jest w rządowej propozycji budżetu - zaakceptowana przez RM w czerwcu 2008 r.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości