duralex napisał(a):z moich pewnych informacji (bo od samego żontu, tyle, że poprzedniego) wynika, że JA podwyżkę dostałem od stycznia 2008r.
i to tez nie żadna plotka, tylko PEWNA INFORMACJA!
o czym Ty piszesz??
arczi napisał(a):duralex napisał(a):z moich pewnych informacji (bo od samego żontu, tyle, że poprzedniego) wynika, że JA podwyżkę dostałem od stycznia 2008r.
i to tez nie żadna plotka, tylko PEWNA INFORMACJA!
o czym Ty piszesz??
ludzka napisał(a):Hipoteka byłaby dla mnie bardziej kłopotliwa, niż znalezienie poręczycieli. Ja i znajomi sędziowie poręczamy sobie nawzajem pożyczki mieszkaniowe. Przez wiele lat stworzyliśmy więc "niejasną sieć wzajemnych zobowiązań finansowych" :razz: .
ludzka napisał(a):suzana22 napisał(a):Właśnie z powodu obligatoryjnych żyrantów dałam sobie spokój z tą pożyczką. Naprawdę podziwiam kogoś, kto poręczy koledze z pracy pożyczkę na kilkaset tysiaków. Najwyraźniej wredna i cyniczna jestem
Zobaczymy na II zjeździe forumowiczów jak to z Tobą jest :wink: .
Milka napisał(a):u mnie była do wyboru hipotek bądź poręczenie, wybrałem to drugie, w razie czego nikt moich dzieci z domu nie eksmituje :P
bea napisał(a):
kiedy ja brałam tę jałmużnę, to bodajże nie było wyboru między hipoteką a poręczeniem, możliwe było tylko poręczenie. A jak już tę pożyczkę wzięłam, to nie mogłam być żyrantem dla następnej osoby do czasu spłaty. Obecnie spłaciłam - 10 lat minęło. Następnej nie mam zamiaru brać, ale - la donna e mobile....
Darkside napisał(a):bea napisał(a):
kiedy ja brałam tę jałmużnę, to bodajże nie było wyboru między hipoteką a poręczeniem, możliwe było tylko poręczenie. A jak już tę pożyczkę wzięłam, to nie mogłam być żyrantem dla następnej osoby do czasu spłaty. Obecnie spłaciłam - 10 lat minęło. Następnej nie mam zamiaru brać, ale - la donna e mobile....
Zgoda, że to jałmużna. Ale w sumie to nie ma wyboru, Przy komercyjnym hipotecznym odsetki kształtują się na poziomie 7 - 8 %, a tu 2.3%.
witoldw1 napisał(a): Po pierwsze- ja mam kredyt w CHF na 4,1 %. A poza tym o 6.11 normalni ludzie powinni jeszcze spać
witoldw1 napisał(a):Nie mylmy chodzenia spać o 7 rano z wstawaniem o 6.Sam nieraz grałem w brydża przez całą noc ( kończyliśmy jak się karty zaczynały troić od nadmiaru herbaty).
Wracając do kredytu to ja jednak wolę moje 4,1 niż ich 2 procent.Zawsze mogę podziękować za pracę za nasze horrendalne wynagrodzenie i iść kopać rowy nie martwiąc się tym ,że mam kredyt od ministra.
A na bezsennośc polecam melisę.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości