M.A.E. napisał(a):kreska napisał(a):KAL napisał(a):Nie wiem czy wszystkie Koleżanki i Koledzy zdają sobie sprawę z tego, że wszystkie awanse poziome, które miały miejsce w dniu 13 stycznia 2009 r. (wsród nominowanych byłem i ja) tracą moc (poza nabytym wynagrodzeniem) w dniu 22 stycznia 2009 r., kiedy to w wchodzi w życie ustawa znosząca awanse poziome. Wszyscy nominowani na SSO sędziowie z mocy ustawy stają się SSR!!! Kuriozum

Tak więc wszystkie gratulacje, za które dziękuję, są na wyrost :wink:
Nie wiem, czy wszystkie Koleżanki i Koledzy zdają sobie również sprawę, że na awanse poziome czeka jeszcze ok.1200 sędziów. Dalibóg, mnie tam nic nie wynika z treści przepisów przejściowych co do ich ( i mojego) statusu! I nie wiem: czy ja taka biedna, bo głupia? czy też może jednak ustawodawca pojechał z nami jak z kurzem ( moje dzieci mają bardziej dosadne określenie na zawartość tego "woza", ale sędziemu nie wypada!)

!!
jestem podobnie jak Ty w grupie czekających, w moim sądzie zdania są podzielone co do tego czy będą wręczane dalsze nominacje ( po 22) czy nie, może coś wiesz na ten temat?
wiem, że tytułu nie będzie ale sama nominacja byłaby w porządku - zostałyby zdjęcia dla wnuków :wink:
Nie mam bladego pojęcia! a co do ciągu dalszego - dla mnie przepis art. 4 ust 3 ustawy zmieniającej jest bardzo dziwny :
Art. 4. Z dniem wejścia w życie niniejszej ustawy:
1) sędziowie powołani na stanowisko sędziego sądu okręgowego w sądzie rejonowym i sędziego sądu apelacyjnego w sądzie okręgowym stają się, odpowiednio, sędziami sądów rejonowych i sędziami sądów okręgowych, które stanowią ich miejsce służbowe, zachowując prawo do wynagrodzenia nabyte na podstawie ustawy z dnia 29 czerwca 2007 r. o zmianie ustawy - Prawo o ustroju sądów powszechnych oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. Nr 136, poz. 959);
2) prokuratorzy, powołani na stanowisko prokuratora prokuratury okręgowej w prokuraturze rejonowej i prokuratora prokuratury apelacyjnej w prokuraturze okręgowej stają się, odpowiednio, prokuratorami prokuratur rejonowych i prokuratorami prokuratur okręgowych, które stanowią ich miejsce służbowe, zachowując prawo do wynagrodzenia nabyte na podstawie ustawy z dnia 29 czerwca 2007 r. o zmianie ustawy - Prawo o ustroju sądów powszechnych oraz niektórych innych ustaw;
3) wnioski złożone w trybie art. 65a ustawy, o której mowa w art. 1 i art. 11a ustawy, o której mowa w art. 2, przed dniem wejścia w życie niniejszej ustawy, podlegają rozpoznaniu na podstawie przepisów dotychczasowych.
to znaczy jakich? nie jest absolutnie jasne - dla mnie to znaczy na podstawie przepisów przewidujących awans poziomy - tak też można interpretować!