katelra napisał(a):wybaczcie ale ja nie mogę zrozumieć entuzjazmu niektórych poziomych..wybaczcie ale tak ważna chwila w życiu zawodowym łączyć się powinna moim skromnym zdaniem z szacunkiem, prestiżem, odczuwalnym awansem finansowym.. a okoliczności o których mówimy bynajmniej nie sprzyjają takim odczuciom.. ponadto to co się obecnie dzieje dzieli środowisko na tych co zdążyli, tych,którzy być może zdążą(przed 22), tych którzy na pewno nie zdążą ale złożą wnioski i tych którym zabraknie jednego np dnia...przepraszam za ten kamyczek ale pomimo usilnych starań nie znalazłam uzasadnienia dla odbierania w ogóle tzw nominacji .. może tylko tzw obowiązek slużbowy.. przepraszam:((
myślę, że właśnie nasze różne sytuacje prawne w tym momencie, które mogłyby dzielić środowisko i w jakimś sensie dzielą, mogą doprowadzić do wspólnego działania na rzecz tego aby to ZMIENIĆ; wydaje mi się, że także po to są DBW, oświadczenia do PKW, dlatego sądzę TU ( na F) jesteśmy! Kalelro pozdrawiam i życzę optymizmu :grin: