http://www.ms.gov.pl/aktualnosci.php#akt090218 - początek trzeciego akapitu).Podobnie jak w latach ubiegłych, w jednostkach organizacyjnych resortu sprawiedliwości obchody polegać będą na zorganizowaniu akcji informacyjnych dla osób pokrzywdzonych przestępstwem. Wobec stosunkowo małego zainteresowania dotychczasową formą pomocy, Ministerstwo Sprawiedliwości zwróciło się do sądów i prokuratur z propozycją, aby zrezygnować z dyżurów pełnionych przez pracowników w/w instytucji na rzecz dyżurów pełnionych przez przedstawicieli organizacji pozarządowych, aby mogli zaprezentować swoją działalność.
bladyswit napisał(a):No i zaczyna się - jak co roku ...![]()
![]()
![]()
Dostałem pisma, że to ja osobiście mam przyjmować "pokrzywdzonych" w ramach "Tygodnia..."![]()
![]()
![]()
Właśnie jestem w trakcie pisania odpowiedzi na to pismo.
censor napisał(a):No to jeszcze "lepiej".
W budynku niezawisłego sądu organizacje prywatne świadczą quasi-pomoc prawną dla wybranych stron postępowania...
bladyswit napisał(a):No i zaczyna się - jak co roku ...![]()
![]()
![]()
Dostałem pisma, że to ja osobiście mam przyjmować "pokrzywdzonych" w ramach "Tygodnia..."![]()
![]()
![]()
Właśnie jestem w trakcie pisania odpowiedzi na to pismo.
amelius napisał(a):wanam napisał(a):
Ceterum censeo Carthaginem [Ministerstwo Sprawiedliwości] esse delendam
Wanam, to właśnie tę piękną sentencję powinieneś mieć w syganturce. :wink:
wanam napisał(a):amelius napisał(a):wanam napisał(a):
Ceterum censeo Carthaginem [Ministerstwo Sprawiedliwości] esse delendam
Wanam, to właśnie tę piękną sentencję powinieneś mieć w syganturce. :wink:
Już się poprawiam.Zaraz znajdzie się w sygnaturce. A może pod obrazkiem?
rjaw napisał(a):Pismo MS zostało u nas zinterpretowane tak, ze w dni robocze mają przyjmowć organizacje (nikt się nie zgłosił), a w sobotę i niedzelę pracownik sądu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość